november 3

0 comments

Thuiscursus Gitaar Spelen Volgen? Dit Is De Nummer #1 Keuze!

By Peter

november 3, 2020


Een thuiscursus gitaar spelen volgen kan een behoorlijk goed idee zijn; zeker in deze toch wat gekke tijden. De meeste mensen willen niet meer naar een privé leraar of hebben geen zin om hier zo veel geld voor te betalen.

En dat snap ik volledig.

Dat is waar een thuiscursus gitaar spelen in het plaatje komt. Het is ook niet voor niks dat dit soort cursussen de laatste tijd echt als een trein lopen en dus enorm populair zijn onder de beginnend gitaarspeler.

In dit artikel neem ik je volledig mee en help ik je met het kiezen van een geschikte thuiscursus gitaar spelen.

Wat is een thuiscursus gitaar spelen?

Een thuiscursus gitaar spelen kan op meerdere manieren. Je kunt het leren uit bijvoorbeeld een boek, maar de praktijk wijst uit dat dit een van de slechtste manieren is om een instrument te leren bespelen.

Je ziet namelijk niet wat je moet doen en je hoort het niet. Dit is toch wel erg belangrijk als je goed gitaar wilt leren spelen.

De beste optie is dan vanzelfsprekend om een online gitaar cursus te volgen. Dit is ook een vorm van een thuiscursus en een vorm die de afgelopen maanden enorm populair geworden is.

Zelf heb ik al enige tijd geleden een online gitaar cursus gevolgd. Deze heb ik met plezier afgerond en was ik echt positief verrast over. Dat is ook de reden waarom ik nu even dit artikel schrijf.

Om jou te informeren over de mogelijkheden en mijn ervaring!

thuiscursus-gitaar-spelen

Voordelen van een thuiscursus gitaar spelen

Er zitten wat mij betreft een hoop voordelen aan het volgen van een thuiscursus gitaar spelen. Zo is het grootste voordeel, waarvoor de meeste mensen voor een thuiscursus kiezen, dat het ontzettend goedkoop is.

Sterker nog: het is vele malen goedkoper dan een privé leraar, terwijl je veel meer waar voor je geld krijgt.

Zo heb je bij de juiste thuiscursus gitaar spelen een complete training om van A tot Z te leren gitaar spelen, maar heb je daarnaast ook een professional als coach onder de sneltoets.

Je hebt dus een gitaar cursus & een (online) privé leraar ter beschikking voor een prijs van vaak 2 of 3 offline privé lessen. Dat laat natuurlijk direct al zien hoe enorm waardevol dit is.

Daarnaast kun je zo veel oefenen als je wilt. Met een privé leraar is het vaak een half uurtje per week. Met een thuiscursus gitaar spelen is dit 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Wanneer je wilt en het mooie aan een thuiscursus gitaar spelen is dat je ook overal waar je maar wilt gitaar kunt leren spelen. Dat is het mooie aan een online cursus en de technologie van tegenwoordig.

Nog een voordeel is dat je terecht komt in een groep met allemaal gelijkgestemde mensen. Je krijgt toegang tot een community met allemaal mensen die gitaar aan het leren spelen zijn.

Dit is niet alleen goed voor de motivatie, maar ook voor als je bijvoorbeeld vragen hebt. Ik vind het echt ideaal!

Verder is het ook zeker mogelijk om gitaar te leren spelen zonder noten. Dat maakt de instap tot gitaar spelen al een stuk makkelijker!

voordelen-thuiscursus-gitaar-spelen

Nadelen van een thuiscursus gitaar spelen

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen te noemen omtrent het volgen van een thuiscursus gitaar spelen.

Een van de grootste nadelen is dat sommige mensen het fijn vinden als een gitaarleraar hun handen bijvoorbeeld goed op de gitaar zet of in ieder geval fysiek kan helpen.

Nu moet ik zeggen dat ik hier zelf geen problemen mee had, want als je een goede cursus volgt dan zie je exact hoe je je vingers moet plaatsen. Dan is het een appeltje eitje.

Verder kan het voor mensen die op oudere leeftijd gitaar willen leren spelen misschien wat lastig zijn, maar dan heb ik het over echt oude mensen die niet goed weten hoe een computer werkt.

nadelen-thuiscursus-gitaar-spelen

Mijn ervaringen met een thuiscursus gitaar spelen

Enkele maanden geleden besloot ik om gitaar te leren spelen, maar waar begin je nu in hemelsnaam? Een privé leraar vind ik persoonlijk veel te duur.

Dit kost je vaak honderden euro's per jaar... en voor wat? Om een half uurtje les per week te krijgen? Daar zit ik echt niet op te wachten.

Toen ben ik, net als jij, gaan zoeken naar een thuiscursus gitaar spelen. Maar ook nu kwam ik er al snel achter dat ik hier ontzettend veel keuze in had.

Ik kon programma's op CD kopen, boeken kopen waarin je dit zou leren en als laatste kwam ik een online gitaarcursus tegen. Dit was de Gitaarles van Koen cursus.

Na lang alles goed uit te zoeken; besloot ik om deze cursus een kans te geven. ''Want wat is nu die paar tientjes voor een volledige training met een coach?'' dacht ik bij mijzelf.

En zo geschiedde.

Een van de beste beslissingen die ik gemaakt heb als het aankomt op gitaar leren spelen. Inmiddels heb ik de cursus volledig gevolgd en word ik nog dagelijks gecoacht door Koen Snoek zelf.

Ik kan nu al aardig wat bekende liedjes spelen. Dit komt, omdat Koen hier prioriteit aan geeft in zijn cursus. Je leert op de snelste manier hoe je bekende liedjes kunt naspelen. Heel erg tof!

Wat is de beste online gitaarles?

Ik heb zelf de cursus van Koen Snoek gekocht. Dit is een man die al meer dan 27 jaar aan ervaring heeft als het neerkomt op gitaar spelen en dit aan andere mensen leren.

Hij heeft al duizenden mensen succesvol geholpen met zijn cursus: Gitaarles van Koen.

Dit was voor mij de grootste reden om eens te starten met de training en om te ondervinden of hij daadwerkelijk zo goed was. En ik heb hier tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad.

De videotraining is meer dan duidelijk, waardoor je echt als volledige beginner op een simpele manier gitaar kunt leren spelen. Daarnaast vind ik ook zijn persoonlijke coaching geweldig goed.

En de jaarlijkse events van hem met andere studenten zijn ook zeker vermakelijk.

Voor een prijs van eenmalig €77,-(!) is het natuurlijk een absolute no-brainer. Dit is een mega laag bedrag voor een volledige training en levenslange coaching!

Gitaarles van Koen review

Als je dit interessant vind, en ik kan het wel aanraden, lees dan eens mijn ervaringen in mijn Gitaarles van Koen review.

Zo weet je exact wat je kunt verwachten, wat de goede punten zijn, maar ook zeker wat de mindere kanten zijn. Koen Snoek is een echte professional en als je dan een thuiscursus gitaar spelen wilt volgen; kan je dit het beste bij hem doen!

basiscursus-gitaar-koen-snoek

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!