februari 28

0 comments

Pioneer Subwoofer Kopen? Dit Zijn de #5 Beste!

By Peter

februari 28, 2021


Speel jij graag muziek af in bijvoorbeeld jouw huis of in jouw auto? Wil jij graag zelf goede muziek gaan maken? Of organiseer je mogelijk een (klein) feestje binnenkort? Om meerdere redenen is de aanschaf van een subwoofer aan te schaffen.

Als je een nieuwe subwoofer aan wilt schaffen, moet je enkele belangrijke knopen door gaan hakken. Je hebt namelijk de keus uit meerdere soorten subwoofers én je moet een keus maken tussen de verschillende merken.

In mijn ogen biedt onder meer Pioneer erg interessante subwoofers aan. Het gaat hierbij veelal om actieve subwoofers die je perfect in jouw auto kwijt kunt. Mocht je naar een dergelijke subwoofer aan het kijken zijn, is de aanschaf van een Pioneer subwoofer dus zeker aan te raden.

Maar, voor welke variant kun je nou het beste gaan? Met andere woorden: wat zijn de beste Pioneer subwoofers om te kopen op dit moment? Op die vraag ga ik je in dit artikel een uitgebreid antwoord geven. Ik laat je namelijk kennis maken met mijn persoonlijke top 5 van Pioneer subwoofers. Deze 5 Pioneer subwoofers voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen én hebben in mijn test hoge ogen weten te gooien!

De top 5 beste Pioneer subwoofers om te kopen

Ben je op zoek naar een hoogwaardige doch betaalbare subwoofer? Dan is de kans groot dat je al snel uitkomt bij een Pioneer subwoofer. Dit is ook te danken aan het feit dat dit merk meerdere soorten subwoofers op de markt heeft weten te brengen, zowel normale subwoofers als de welbekende auto subwoofers.

Om jou een handje met je aankoop te helpen, heb ik het uitgebreide aanbod van Pioneer aan een keuring onderworpen. Al snel bleek dat het aanbod veelbelovend is en dat je het beste voor één van vijf onderstaande subwoofers kunt kiezen. Dit zijn namelijk in mijn ogen de beste Pioneer subwoofers die je op dit moment kunt kopen!

#5. Pioneer TS-WX130EA - Active autosubwoofer - 160 W

Wil jij het liefste niet al te veel geld uitgeven aan een nieuwe subwoofer? Wil je echter wel over de gewenste functies kunnen beschikken? En gaat je voorkeur sowieso uit naar een Pioneer subwoofer? Dan heb ik goed nieuws voor je; er is één voordelige subwoofer waar ik onwijs te spreken ben. Het gaat hierbij over de Pioneer TS-WX130EA.

Dit is een zogeheten actieve autosubwoofer. De subwoofer is speciaal voor in de auto ontwikkeld, zodat je in jouw auto van de beste muziek kunt genieten. Dankzij de compacte afmetingen kun je deze subwoofer op twee verschillende plekken in jouw monteren: onder de voorstoelen of in de kofferbak. Het ligt er dus maar net aan wat jouw voorkeuren zijn.

Bijkomend voordeel is het wattage van deze subwoofer; 160 watt. Gezien de compacte afmetingen én het voordelige prijskaartje is dat echt prima te noemen. Bovendien ben je al gebruiker van de Pioneer TS-WX130EA in staat om zelf enkele instellingen te bepalen. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld zelf het basgeluid volledig naar wens instellen; je geniet hierdoor in jouw auto altijd van de perfecte klanken!

Ook vind ik het geweldig dat je deze subwoofer relatief makkelijk kunt installeren. Dit is deels aan de compacte afmetingen te danken, maar ook aan de duidelijke handleiding. Zodra je deze Pioneer subwoofer thuis geleverd krijgt, kun je eigenlijk direct aan de start. Als je de handleiding stap voor stap opvolgt, geniet je binnen de kortste keren van de meest rijke en diepe klanken in jouw auto!

Tot slot wil ik ook graag nog benoemen dat het prijskaartje van deze Pioneer subwoofer geweldig is. Bij mijn partner Bol.com hoef je voor deze Pioneer subwoofer een bedrag van slechts 99,99 euro te betalen. Ja, je leest het goed: voor slechts 100 euro geniet je al van één van de beste Pioneer subwoofers van dit moment. Wat wens je nog meer? Ik kan je de aanschaf van deze Pioneer subwoofer in ieder geval van harte aanraden!

Pioneer TS-WX130EA - Active autosubwoofer - 160 W

#4. Pioneer TS-WX300A Active autosubwoofer 30 cm - 350 W

Wil jij graag een krachtige en fraai ogende subwoofer aanschaffen? Wil je de subwoofer mogelijk een prominente plek in jouw auto geven? En gaat je voorkeur hierbij uit naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk Pioneer? Dan kun je wat mij betreft het beste kiezen voor de Pioneer TS-WX300A.

Deze actieve autosubwoofer is deels vergelijkbaar met de hierboven genoemde variant. Zo is ook deze subwoofer geschikt voor in de auto én kun je ook deze Pioneer subwoofer super makkelijk installeren. Bij aanschaf krijg je namelijk alle kabels meegeleverd, met uitzondering van de RCA kabel voor naar de radio toe.

In deze subwoofer zit ook een krachtige versterker ingebouwd. De versterker en de subwoofer tezamen zorgen voor rijke en diepe basklanken in jouw voertuig. Daarbij geniet je ook nog van de wattage van maar liefst 350 watt; je kunt je mogelijk alvast voorstellen hoe deze klanken in jouw auto gaan klinken.

Qua uitstraling vind ik deze Pioneer subwoofer ook echt geweldig. De subwoofer is 30 centimeter lang en heeft aan de bovenkant een unieke ventilator zitten. Deze ventilator zorgt niet alleen voor de koeling van de interne onderdelen, maar draagt ook bij aan de unieke uitstraling. Eigenlijk lijkt deze ventilator op een propeller van een auto; erg tof dus om in jouw auto te laten zien.

Bij deze Pioneer subwoofer ben je ook in staat om veel instellingen zelf te bepalen. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om de klanken naar eigen wens in te stellen, zodat je deze subwoofer aan kunt passen op jouw eigen muzieksmaak. Je weet hierdoor altijd van de meest toffe klanken in jouw auto te genieten!

Is deze Pioneer subwoofer dan een stuk duurder dan de hierboven genoemde variant? Nou, hij is inderdaad duurder, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is alsnog subliem te noemen. Voor de Pioneer TS-WX300A betaal je bij mijn partner Bol.com namelijk een bedrag van 179,95 euro. Voor dat bedrag kun je in mijn ogen eigenlijk niet de mist in gaan met de aanschaf van één van de beste Pioneer subwoofers van dit moment!

Pioneer TS-WX300A Active autosubwoofer 30 cm - 350 W

#3. Pioneer GXT-3730B-SET Subwoofer (TS-A30S4) + Versterker (GM-A3702)

Als je een Pioneer subwoofer aan wilt schaffen, moet je een keuze tussen meerdere varianten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een subwoofer met een ingebouwde versterker, maar je kunt ook kiezen voor een subwoofer met een losse versterker. Als jouw voorkeur naar de losse versterker gaan, kun je het beste voor deze Pioneer GXT-3730B-SET kiezen.

In deze set vind je twee verschillende componenten van Pioneer:

  • Een subwoofer (TS-A30S4)
  • Een versterker (GM-A3702)

Deze twee componenten weten zich op een perfecte manier aan te vullen en vormen dus een ideale combinatie. Een combinatie die je perfect in jouw auto kunt installeren. De subwoofer zelf is 30 centimeter groot en heeft een zogeheten sterk verstevigde IMPP™-subwooferconus. Deze functie zorgt er voor dat je van de maximale betrouwbaarheid genieten én dat jouw muziek met een minimale vervorming afgespeeld kan worden.

Ondertussen kun je de instellingen van deze subwoofer ook nog naar eigen wens aanpassen. Je weet hierdoor de diepe en rijke basklanken op jouw muzieksmaak af te stemmen. Ondertussen kun je ook de versterker zelf naar wens instellen; ook kun je deze versterk automatisch in- en uit laten schakelen.

De instelmogelijkheden zijn in ieder geval divers bij deze geweldige set van Pioneer. Daarbovenop komt ook nog eens dat je deze subwoofer én versterker op een simpele manier in jouw auto kunt installeren. Je krijgt hier alle benodigdheden voor aangeleverd, inclusief een duidelijke handleiding.

Al met al vang je met deze Pioneer subwoofer twee vliegen in één klap. Je weet de prachtige basklanken naar jouw auto toe te halen, terwijl je ook nog tal van instelmogelijkheden hebt. Ondertussen hebben de subwoofer en de versterker eenzelfde soort uitstraling, waar deze twee prachtig bij elkaar passen.

Voor al dit moois hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Nee, voor deze Pioneer GXT-3730B-SET betaal je bij mijn partner Bol.com een bedrag van 180,95 euro. Voor dat bedrag krijg je in ieder geval een prima set waar je mee uit de voeten kunt. Jarenlang, aangezien de kwaliteit ook dik in orde is!
Pioneer GXT-3730B-SET Subwoofer (TS-A30S4) + Versterker (GM-A3702)

#2. Pioneer TS-WX130DA Active autosubwoofer met afstandsbediening - 160 W

In het aanbod van Pioneer vind je verschillende soorten subwoofers terug. Deze verschillende soorten subwoofers hebben stuk voor stuk hun unieke eigenschappen én hun unieke prijskaartje. Wil jij het liefste een compacte subwoofer voor een scherp prijsje aanschaffen? Wil je daarbij ook nog van enkele hele handige functies genieten? Dan kun je simpelweg niet om de Pioneer TS-WX130DA heen!

Ook dit betreft weer een zogeheten autosubwoofer. Net zoals de nummer 5 uit deze lijst levert deze subwoofer ook een vermogen van 160 watt. Dat is niet al te veel, maar deze subwoofer is erg compact uitgevoerd. Juist door deze compacte vormgeving kun je hem bijvoorbeeld onder jouw voorstoelen of in de kofferbak monteren.

Bijkomend voordeel is dat je deze subwoofer ook makkelijk op jouw muziekinstallatie aan kunt sluiten. Je bent hierdoor ook in staat om deze subwoofer op jouw huidige stereo aan te sluiten, waardoor je het geluidsysteem in jouw auto makkelijk kunt upgraden.

Het belangrijkste voordeel van deze Pioneer subwoofer is wellicht de afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je moeiteloos deze subwoofer op afstand bedienen. Je hebt via de afstandsbediening de mogelijkheid om tussen twee modi te kiezen, waardoor je de modi altijd aan kunt passen op jouw muzieksmaak.

Bovendien is deze subwoofer slechts 10 inch groot; dat is pakweg 25,4 centimeter. Door deze compacte vormgeving valt de subwoofer nagenoeg niet op in jouw auto. Ondertussen geniet je wel van de meest diepe en rijke basklanken; dit kun je wel overlaten aan het merk Pioneer.

Daarbij is het ook nog eens super dat je niet al te veel geld voor deze subwoofer uit hoeft te geven. Bij mijn partner Bol.com ben je voor een bedrag van slechts 159,95 euro al de trotse eigenaar van deze subwoofer. Voor dat geld kun je eigenlijk niet de mist in gaan, aangezien de kwaliteit en mogelijkheden subliem te noemen zijn. Ik weet zeker dat jij continu een glimlach op jouw gezicht hebt dankzij deze Pioneer subwoofer!

Pioneer TS-WX130DA Active autosubwoofer met afstandsbediening - 160 W

#1. Pioneer TS-WX400DA Active autosubwoofer met afstandsbediening - 250 W

Er kan er maar één de beste zijn. Deze uitspraak heeft niet alleen betrekking op een sportwedstrijd, maar ook op het aanbod van Pioneer subwoofers. Toen ik alle subwoofers van dit merk aan een strenge keuring onderwierp, viel mijn oog eigenlijk al snel op de Pioneer TS-WX400DA. Dit is naar mijn mening dan ook de beste Pioneer subwoofer die je momenteel kunt kopen.

Waarom ik zo te spreken ben over deze subwoofer? Dit komt onder meer door de wattage van 250 watt. Dankzij dit wattage is de subwoofer in staat om veel kracht te leveren, om de meest diepe klanken te genereren en om jou heel blij te maken.

Bovendien is het een subwoofer die je onwijs makkelijk in jouw auto kunt installeren. Dit is niet alleen te danken aan de hulpmiddelen die je hiervoor aangeleverd krijgt, maar ook aan de duidelijke handleiding. Met deze handleiding is het eigenlijk een fluitje van een cent om deze Pioneer subwoofer te installeren.

Als je deze subwoofer in jouw auto wilt gaan installeren, hoef je bovendien niet al te veel ruimte vrij tem aken. Deze Pioneer subwoofer is namelijk slechts 30 centimeter groot; klein qua formaat, maar groots qua prestaties.

Daarbij is het volgende ook nog goed om te weten; je kunt deze subwoofer aansluiten op jouw originele stereo installatie in jouw voertuig. Dankzij deze subwoofer weet je dus op een relatief voordelige manier jouw muziekinstallatie van een flinke upgrade te voorzien.

Ondertussen geniet je ook nog van de afstandsbediening die je meegeleverd krijgt. Dankzij deze afstandsbediening kun je continu kiezen uit twee basismodi, waarbij je deze modi ook nog handmatig aan kunt passen. Je kunt hierdoor de basklanken dus altijd afstemmen op de muziek die je wilt gaan draaien. Ideaal!

Al met al ben ik erg te spreken over de kwaliteit, over de mogelijkheden en over de afmetingen. Daarbij wil ik je ook nog wijzen op het relatief gunstige prijskaartje; bij mijn partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 199 euro voor deze subwoofer. Het is hiermee de duurste Pioneer subwoofer uit dit lijstje, maar het is ook de beste Pioneer subwoofer die je op dit moment kunt kopen!

Pioneer TS-WX400DA Active autosubwoofer met afstandsbediening - 250 W

Koopgids

Zou jij graag een Pioneer subwoofer aan willen schaffen? Dan kun je in mijn ogen het beste voor één van de drie hierboven genoemde varianten kiezen. Maar, wat is nou de beste Pioneer subwoofer voor in jouw auto? Om het antwoord op die vraag te kunnen geven, is het advies om voor jezelf een goed vergelijk te gaan maken.

Bij het maken van dit vergelijk moet je op onder meer de volgende criteria goed letten:

  • Afmetingen van de subwoofer: hoe groot is de subwoofer precies? En hoeveel ruimte moet je dus in jouw auto vrij gaan maken?
  • Installatie van de subwoofer: waar kun je de subwoofer in jouw auto monteren? En krijg je hier alle hulpmiddelen voor geleverd?
  • Vermogen: hoeveel vermogen (uitgedrukt in Watt) is de subwoofer in staat om te leveren? Des te hoger het vermogen is, des te krachtiger de subwoofer is.
  • Instelmogelijkheden: kun je zelf invloed uitoefenen op de basklanken zoals deze in je auto rond gaan galmen? Zo ja; welke instellingen kun je zelf gaan veranderen?
  • Meegeleverde accessoires: krijg je bijvoorbeeld een afstandsbediening, alle benodigde kabels en een afstandsbediening standaard meegeleverd?
  • Type subwoofer: betreft het een losse subwoofer met een losse versterker? Of betreft het een subwoofer met een ingebouwde versterker?
  • Prijskaartje: hoeveel euro moet je precies betalen voor de Pioneer subwoofer? Ook dat is een belangrijke vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.

Onder aan de streep kan ik je een heel belangrijke tip meegeven: zet eerst jouw eigen wensen op een rijtje. Op basis van jouw wensen kun je vervolgens kritisch naar de hierboven besproken Pioneer subwoofers kijken. Ik ben er van overtuigd dat je al snel een subwoofer vindt die voor de volle 100% op jouw wensen aansluit!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!