april 17

0 comments

Pioneer DEH-X7800DAB Wat Vind Ik Van Deze Autoradio?

By Peter

april 17, 2021

autoradio, pioneer-deh-x7800dab

Op welke manier probeer jij je in jouw auto te vermaken? Ben je lekker met de muziek aan het meezingen? Ben je handsfree met een vriend of vriendin aan het bellen? Of ben je mogelijk tijdens het rijden – op een veilige manier – van het landschap aan het genieten?

Als ik deze vraag aan 100 mensen zou stellen, zouden minimaal 90 mensen direct over muziek beginnen. Veel mensen zijn namelijk in hun autogek op het luisteren – en meezingen – naar muziek. Geldt dat ook voor jou? Dan kan ik je maar één ding aanraden: een goede autoradio aanschaffen.

Ben je op dit moment op zoek naar een goede autoradio? En ben je daarbij uitgekomen op de Pioneer DEH-X78000DAB? Dan heb je in mijn ogen al een prima selectie weten te maken. In het aanbod van Pioneer vind je meerdere autoradio’s, waarbij deze variant zich écht weet te onderscheiden.

In deze Pioneer DEH-X7800DAB review vertel ik je daar graag meer over. Zo deel ik in deze review onder meer mijn eigen bevindingen. Zelf heb ik namelijk óók voor deze autoradio gekozen. In hoeverre ik tevreden met deze radio ben, ga je in deze Pioneer DEH-X7800DAB review lezen. Neem de review op je gemakje door en verdiep je daarmee perfect in deze interessante autoradio!

Wat kun je met de Pioneer DEH-X7800DAB ?

De Pioneer DEH-X7800DAB is een radio die speciaal voor in de auto ontwikkeld is. Je kunt deze autoradio op het frame in het dashboard klikken, waarna je via de speakers in jouw auto van de beste muziek kunt genieten.

Daarbij is het goed om te weten dat je de muziek op verschillende manieren af kunt spelen. Zo kun je ervoor kiezen om een Cd-rom in deze autoradio te doen, om een aux kabel in de autoradio en jouw smartphone te doen en om een USB-stick in de autoradio te doen. Ook kun je ervoor kiezen om jouw smartphone via bluetooth aan deze autoradio te koppelen.

Ondertussen geniet je ook nog van enkele interessante functies. Ook over die functies informeer ik je graag zo uitgebreid mogelijk in deze Pioneer DEH-X7800DAB review. Feit is dat je deze radio hoe dan ook alleen in een auto kunt gebruiken; je hebt dan ook niks aan deze radio voor in bijvoorbeeld huis.

Voor wie is de Pioneer DEH-X7800DAB geschikt?

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan een nieuwe autoradio uit? Wil je echter wel de beschikking hebben over een veelzijdige en hoogwaardige autoradio? Dan is de Pioneer DEH-X7800DAB eigenlijk voor jou op het lijf geschreven.

Deze autoradio staat namelijk om meerdere kenmerken bekend. Eén van deze kenmerken is het relatief gunstige prijskaartje, waardoor je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. Als je eenmaal deze autoradio aangeschaft hebt, geniet je direct van de vele functies en mogelijkheden. De term ‘veelzijdig’ is dan ook zeker van toepassing op deze autoradio.

Daarbij is het dus wel goed om te beseffen dat deze autoradio alleen voor in de auto geschikt is. Bovendien moet je rekening met het volgende houden: met deze autoradio kun je niet navigeren. Als je die wens wel hebt, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een multimedia autoradio. Binnen het assortiment van Pioneer vind je dergelijke autoradio’s gelukkig ook terug!

Al met al is de Pioneer DEH-X7800DAB in mijn ogen voor een breed publiek geschikt. Zeker als je liever niet al te veel geld aan een autoradio uit wilt geven, is dit een zeer interessante variant. Zelf wilde ik ook niet al te veel geld uitgeven. Tegelijkertijd wilde ik wel van meerdere functies én een prima kwaliteit verzekerd zijn. Met mijn uiteindelijke keuze voor deze autoradio heb ik persoonlijk de juiste keuze gemaakt. Waarom? Dat vertel ik je graag in het restant van deze Pioneer DEH-X7800DAB review!

Wat zijn de belangrijkste functies van de Pioneer DEH-X7800DAB?

Lekker naar jouw lievelingsmuziek kunnen luisteren. Dat is in de basis toch wel de belangrijkste functie van deze Pioneerautoradio. Opvallend daarbij is dat je op meerdere manieren naar jouw favoriete muziek kunt luisteren.

Zo kun je ervoor kiezen om ‘gewoon’ naar de radio te luisteren. Daarbij geniet je in ieder geval van kraakhelder geluid, aangezien deze radio een DAB+ antenne heeft. Dankzij deze mogelijkheid geniet je altijd van geruisloze muziek.

Pioneer DEH-X7800DAB

Ook kun je jouw smartphone aan deze radio koppelen, waarna de mogelijkheden fors toenemen. Zo kun je via bluetooth muziek streamen en kun je jouw mobiel ook via een aux kabel op deze autoradio aansluiten.

Heb je een USB stick met daarop muziek? Dan kun je die USB stick in deze radio pluggen, waarna je direct van jouw lievelingsmuziek geniet. Tot slot is het ook nog mogelijk om een Cd-rom in deze autoradio te stoppen. Dat klinkt wellicht ouderwets, maar bij mij brengt het juist een nostalgisch gevoel naar boven. Zo af en toe doe ik daarom een Cd-rom in deze autoradio!

Tot slot wil ik je ook nog wijzen op de MixTrax functie. Dankzij deze functie heb je naar het mixen van jouw favoriete muziek geen omkijken meer. Nee, als je deze functie selecteert, zorgt de autoradio zelf voor een geweldige mix. Een mix met de beste overgangen, de meest lekkere beats en de meest heldere klanken. Met deze functie weet je in ieder elke autorit nóg leuker te maken.

Wat zijn de voordelen van de Pioneer DEH-X7800DAB?

In deze Pioneer DEH-X7800DAB review heb je al kunnen lezen dat ik tevreden met deze autoradio ben. Eigenlijk is dat nog een understatement; ik ben onwijs blij met mijn keuze voor deze Pioneer autoradio. Die blijheid is met name te danken aan de voordelen waarover je hieronder meer kunt lezen.

Veelzijdige autoradio

Een absoluut pluspunt vind ik de veelzijdigheid van deze autoradio. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je namelijk op meerdere manieren gebruikmaken van deze autoradio. Je kunt gewoon naar de radio luisteren, je kunt naar een Cd-rom luisteren en je kunt jouw smartphone aan de autoradio koppelen. Juist door deze vele mogelijkheden kun je altijd op de gewenste manier van jouw lievelingsmuziek genieten.

Duidelijk Lcd-display

Bovendien ben ik zeer te spreken over het display van deze autoradio. Dit display betreft een zogeheten Lcd-display, waardoor het display bijzonder scherp is. Ook kun je zelf de kleur van de letters op het display aanpassen. Ten opzichte van andere autoradio’s is dit display bovendien niet nadrukkelijk aanwezig. De autoradio leidt dus zeker niet af tijdens het rijden.

DAB+ antenne

Als je besluit om de Pioneer DEH-X7800DAB te kopen, krijg je standaard een gratis DAB+ antenne meegeleverd. Dankzij deze antenne geniet je nóg meer van alle heldere klanken. Elke autorit is hierdoor een feestje, ongeacht voor welke radiozender je kiest. Ongeacht waar je bent, geniet je namelijk van geruisloze muziek.

Scherp geprijsd

Tot slot wil ik ook nog benoemen dat de Pioneer DEH-X7800DAB echt heel scherp geprijsd is. Wat je precies voor deze autoradio moet betalen? Dat vertel ik je graag verderop in deze Pioneer DEH-X7800DAB review. Op dit moment kan ik je één ding verklappen: ten opzichte van vergelijkbare autoradio’s is de prijs-kwaliteitverhouding van deze Pioneerautoradio subliem te noemen.

Pioneer DEH-X7800DAB

Wat zijn de nadelen van de Pioneer DEH-X7800DAB?

Spreken de hierboven besproken voordelen jou wel aan? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Juist dankzij deze voordelen geniet ik elke dag weer van deze autoradio. Daarbij moet ik wel opmerken dat ik af en toe ook mijn bedenkingen heb gehad bij deze autoradio. Over de belangrijkste nadelen van deze Pioneer autoradio vertel ik je hieronder graag iets meer.

Bediening is even wennen

Als je naar de foto van deze autoradio kijkt, zie je vrij veel knoppen naar voren komen. Persoonlijk had ik aan het begin nogal moeite om deze autoradio te bedienen. Naar mijn mening had Pioneer beter kunnen kiezen voor iets minder knoppen.

Geen navigatiemogelijkheid

Het is een absoluut voordeel dat je de Pioneer DEH-X7800DAB aan jouw smartphone kunt koppelen. Een bijkomend nadeel is echter dat je via deze radio niet kunt navigeren. Dat is bij andere autoradio’s overigens wel mogelijk, maar daarvoor moet je vaak dieper in de buidel tasten. Dit is dan ook geen écht nadeel, maar het is wel iets om goed rekening mee te houden.

Wat kost de Pioneer DEH-X7800DAB?

Zoals ik eerder in deze Pioneer DEH-X7800DAB review al aangaf, is de prijs-kwaliteitverhouding van deze autoradio subliem. Dit komt niet alleen door de gekende Pioneer kwaliteit, maar uiteraard ook door het prijskaartje.

Bij mijn partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 134 euro voor deze autoradio. Voor dat bedrag krijg je, naar mijn mening, echt heel veel waar voor je geld. Bovendien ligt dit bedrag lager dan bij vergelijkbare autoradio’s. Alleen om deze reden is de aanschaf van de Pioneer DEH-X7800DAB wat mij betreft al aan te raden!

Pioneer DEH-X7800DAB

Wat vinden andere mensen van de Pioneer DEH-X7800DAB?

Heb je deze Pioneer DEH-X7800DAB review op je gemakje doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat ik behoorlijk te spreken ben over deze autoradio. Deze tevredenheid is te danken aan het prijskaartje én aan de vele mogelijkheden van de autoradio.

Geldt deze tevredenheid ook voor andere kopers van deze autoradio? Ja, dat is zeker het geval. Op internet ben ik eigenlijk alleen maar positieve beoordelingen tegengekomen, zoals de onderstaande:

Pioneer DEH-X7800DAB

Eigenlijk zijn alle beoordelingen over deze autoradio positief te noemen. In mijn ogen is dat veelzeggend voor de kwaliteit én veelzijdigheid van deze Pioneer autoradio!

Mijn persoonlijke bevindingen

Zelf maak ik al enige tijd met heel veel plezier gebruik van deze autoradio. De autoradio is betaalbaar, biedt veel handige functies aan en is veelzijdig te gebruiken. Met name dat laatste is in mijn ogen een onderscheidend kenmerk van deze autoradio.

Verder ben ik ook te spreken over het display, de smartphone-verbinding en de algehele uitstraling. Als Pioneer alleen voor een iets makkelijkere bediening had gezorgd, was ik vanaf het begin voor 100% tevreden. Aan de bediening heb ik even moeten wennen, maar dat verloopt nu ook volledig naar wens.

Al met al kan ik de aanschaf van de Pioneer DEH-X7800DAB van harte aanraden. Voor een bedrag van slechts 134 euro ben je al de trotste eigenaar van deze autoradio. Als je deze autoradio eenmaal in jouw auto geïnstalleerd hebt, wil je niks anders meer. Elke rit kun je weer genieten van jouw lievelingsmuziek!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!