maart 27

0 comments

Pioneer CDJ-2000NXS2 Review & Ervaring: Geweldig of Waardeloos?

By Peter

maart 27, 2021


Pioneer CDJ-2000NXS2 review & ervaring

Vind jij het leuk om zelf plaatjes te draaien? En wil je deze hobby graag naar een hoger niveau gaan stuwen? Dan is het interessant om eens naar een dj-multimediaspeler te kijken. Dit is een elektrisch apparaat waarmee je muziek kunt draaien, waarmee je muziek kunt mixen en waarmee je dus jouw eigen setjes kunt maken.

Binnen het aanbod van dj-multimediaspelers vind je behoorlijk veel varianten terug. Daarbij is sowieso een belangrijke rol weggelegd voor het merk Pioneer; dit merk biedt meerdere interessante dj-multimediaspelers aan. Zelf ben ik ook voor een Pioneer DJ multimediaspeler gegaan; de Pioneer CDJ-2000NXS2 om precies te zijn.

In deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review wil ik graag mijn bevindingen met je delen. Zo bespreek ik op welke manier ik gebruik van deze multimediaspeler maak én over welke aspecten ik te spreken ben. Daarbij benoem ik uiteraard ook of deze multimediaspeler nadelen kent. Verder laat ik je ook graag kennis maken met beoordelingen van andere kopers van de Pioneer CDJ-2000NXS2; ook dankzij die beoordelingen krijg je een duidelijk beeld van deze dj-multimediaspeler.

Wat kun je met de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Indien je voor de Pioneer CDJ-2000NXS2 kiest, voorzie je jezelf van een ideale uitgangspositie. Met deze dj-multimediaspeler kun je namelijk meerdere allerlei kanten op. In de basis ben je met dit apparaat in staat om muziek af te spelen. Je kunt jouw uitgebreide bibliotheek min of meer in dit apparaat importeren, waarna je deze muziek af kunt spelen.

Dat is echter niet het enige. Nee, je bent vervolgens ook nog in staat om de muziek naar eigen smaak te mixen. Zoals je op de foto al kunt zien, heb je daarvoor de beschikking over tal van knopjes en hotcues. Dankzij al deze knopjes kun je zelf een heerlijke mix maken, kun je zelf van jouw eigen beats genieten en kun je zelf mogelijk een populaire YouTube mix produceren.

Wist je dat ook de grotere Dj’s gebruik van een dergelijke multimediaspeler maken? Zij maken echter gebruik van een iets complexer apparaat, waardoor zij meer en meer beats zelf kunnen produceren. Met deze dj-multimediaspeler van Pioneer kun je als ‘amateur DJ’ in ieder geval ook heel veel kanten op.


Voor wie is de Pioneer CDJ-2000NXS2 geschikt?

Vind jij het leuk om in eigen huis wat plaatjes te draaien? Of treed je mogelijk als DJ tijdens feestjes en partijen op? In beide gevallen is de Pioneer CDJ-2000NXS2 voor jou geschikt. Deze dj-multimediaspeler is in mijn ogen namelijk geschikt voor ‘amateur Dj’s’, maar ook voor ‘semiprofessionele Dj’s’. Alleen als je een echt professionele DJ bent, kun je beter voor een iets uitgebreidere booth kiezen.

Als je een iets professionelere DJ bent, kun je overigens wel twee van deze mediaspelers aanschaffen. Zoals je op sommige foto’s kunt zien, is het mogelijk om deze twee mediaspelers in combinatie met elkaar te gebruiken. Wel moet je daarbij rekening houden met een vrij forse investering. De investering in één Pioneer CDJ-2000NXS2 is al vrij fors, dus laat staan als je twee van deze dj-multimediaspelers aan gaat schaffen.

Daarmee kom ik direct op het volgende belangrijke punt uit: je moet behoorlijk veel geld aan deze multimediaspeler uitgeven. Denk daarom goed na over de aanschaf van deze Pioneer CDJ-2000NXS2. Met deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review ga ik je daar graag een handje bij helpen, maar uiteindelijk ben jij degene die de knoop door moet hakken. Ik kan me het in ieder geval goed voorstellen als je als beginnende DJ liever iets minder geld uitgeeft.

Wat zijn de belangrijkste specs van de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Heb je mogelijke interesse om de Pioneer CDJ-2000NXS2 aan te schaffen? Dan ben je in deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review in ieder geval aan het juiste adres. Ik laat je in deze review namelijk graag kennis maken met de belangrijkste voor- en nadelen van deze dj-multimediaspeler.

Voordat ik dat ga doen, wil ik graag de belangrijkste specs voor je op een rijtje zetten. Waarom? Omdat je daarmee alvast een duidelijk beeld van deze dj-multimediaspeler kunt krijgen. Op basis van onderstaande lijst kun je mogelijk ook al direct afzien van de aanschaf van deze multimediaspeler van Pioneer:

  • Aantal hotcues: 8
  • Type cd-speler: slot-in
  • Type display: touchscreen en monochroom
  • Muziekdatabase software: Rekordbox
  • Output: RVA
  • USB-poorten: USB-A en USB-B
  • Maximaal opgenomen vermogen: 37 Watt
  • Geluidskaart: 24-bit/96kHz

Enkele van deze specs zorgen voor bepalende voordelen. Over deze bepalende voordelen informeer ik je in deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review uiteraard volledig. Eerst wil ik je echter nog wijzen op de afmetingen en het gewicht van deze multimediaspeler:

Afmetingen: 32,4 cm x 41,4 cm x 11,3 centimeter (B x D x H)

Gewicht: 5,7 kilogram


pioneer-CDJ-2000-NXS-ervaring

Wat zijn de voordelen van de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Ongeveer ander halfjaar geleden was ik op zoek naar een geschikte multimediaspeler. Ik wilde namelijk meer en meer tijd in mijn mancave door gaan brengen; een ruimte waarin ik heerlijk muziek kan draaien en waarin ik even tot rust kan komen.

Bij het inrichten van deze mancave twijfelde ik al snel over de multimediaspeler. Het aanbod is namelijk nogal divers, waarbij het merk Pioneer echt meerdere interessante multimediaspelers aanbiedt. Uiteindelijk heb ik voor de Pioneer CDJ-2000NXS2 gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Waarom niet? Omdat deze multimediaspeler aan al mijn verwachtingen voldoet. Bovendien brengt dit apparaat veel voordelen met zich mee, waarover ik je hieronder graag uitgebreid informeer.

Maar liefst 8 hotcues

Toen ik meerdere multimediaspelers met elkaar ging vergelijken, keek ik goed naar de foto’s van de verschillende varianten. Bij deze foto’s viel mij één ding op; de Pioneer CDJ-2000NXS2 had veel meer hotcues dan de andere varianten. Normaal gesproken heb je bijvoorbeeld 3 of 4 hotcues op een multimediaspeler tot je beschikking.

Pioneer heeft bij deze variant echter gekozen voor maar liefst acht hotcues. Je hebt hierdoor de keus uit meerdere mixmogelijkheden; je kunt jouw mix dus altijd volledig naar wens maken.

Zelf ervaar ik deze 8 hotcues als een groot voordeel. Ik ben hierdoor namelijk in staat om mijn mixjes naar een hoger niveau te tillen. Ondertussen wil ik je wel wijzen op de uitdaging; ik vond het in ieder geval behoorlijk lastig om de hotcues direct goed te bedienen.

Perfect display

Iets waar ik onwijs over te spreken ben, is het handige display van deze multimediaspeler. Dit display is lekker groot, is volledig touchscreen, is makkelijk te bedienen en is ook nog eens een kleurenscherm. Op dit display kun je bovendien, dankzij Rekordbox, snel de gewenste songs vinden. Deze songs kun je vervolgens direct af laten spelen.

In mijn ogen zorgt dit display echt voor een onderscheidend vermogen. Het helpt mij in ieder geval om snel mijn gewenste songs te vinden. Bovendien is de bediening subliem; dit display roept eigenlijk alleen maar een glimlach op bij mij.

Rekordbox

De naam Rekordbox heb ik hierboven al even laten vallen. Over deze software van Pioneer ben ik ook onwijs te spreken; dankzij deze software kun je jouw muziek analyseren, maar kun je ook direct de gewenste songs vinden. Bovendien maak je dankzij Rekordbox ook nog makkelijker jouw mixjes, aangezien je dit systeem kunt synchroniseren met de Beat Grid.

Perfecte afmetingen

Ook over de afmetingen van deze multimediaspeler ben ik te spreken. De multimediaspeler is niet overdreven groot, maar is wel groot genoeg om alle functies en mogelijkheden te kunnen huisvesten. Bovendien had ik zelf geen enkele moeite om een mooi plekje voor deze multimediaspeler in mijn mancave te creëren!

pioneer CDJ-NXS2

Wat zijn de nadelen van de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Het mag duidelijk zijn; ik ben behoorlijk te spreken over deze dj-multimediaspeler. Tegelijkertijd moet ik ook opmerken dat deze multimediaspeler enkele nadelen met zich meebrengt. Welke nadelen dit zijn? Daar vertel ik je graag hieronder in het kort iets meer over.

Lastig te bedienen aan het begin

Toen ik de Pioneer CDJ-2000NXS2 voor het eerst uit de doos haalde, wist ik niet zo goed wat ik er mee aan moest. Alle knoppen, alle hotcues en alle mogelijkheden kwamen eigenlijk direct op me af. Ik heb me daarom echt even in de handleiding moeten verdiepen, voordat ik pas van dit apparaat gebruik kon maken. Ik raad je aan om hier echt even tijd voor vrij te maken.

Niet al te goedkoop

Als je de Pioneer CDJ-2000NXS2 aan wilt schaffen, moet je echt diep in jouw buidel tasten. In mijn ogen is dit eigenlijk het belangrijkste nadeel van deze multimediaspeler. Als je het niet al te breed hebt, kun je de aanschaf van dit apparaat op voorhand al uit je hoofd zetten. Welk bedrag je ongeveer voor deze multimediaspeler moet betalen? Dat vertel ik je graag hieronder in deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review.

Wat kost de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Wil jij graag vanuit huis zelf mixjes kunnen maken? Of wil je op feesten en partijen gaan draaien? In beide gevallen kan ik je de aanschaf van de Pioneer CDJ-2000NXS2 van harte aanraden. Daarvoor moet je echter wel diep in de buidel tasten, zoals hierboven reeds aangegeven.

Voor deze dj-multimediaspeler van Pioneer betaal je een bedrag van ongeveer 1860 euro. Indien je op een aanbieding wacht, kun je mogelijk van een iets lagere prijs genieten. Het is hoe dan ook zaak om met een dergelijke forse investering rekening te houden.

Wat vinden andere mensen van de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Is de Pioneer CDJ-2000NXS2 een populaire dj-multimediaspeler? Ja, zeker. Ik ben echt niet de enige die van deze multimediaspeler gebruik maakt. Hoe ik dat zo zeker weet? Nou, ik heb op het internet enkele interessante beoordelingen over dit apparaat gevonden.

Opvallend hieraan vond ik dat heel veel mensen te spreken zijn over dit apparaat. Nagenoeg iedereen dit apparaat gekocht heeft, heeft daar geen spijt van gekregen. Onder meer de volgende beoordelingen zijn in mijn ogen typerend voor de tevredenheid bij kopers:

Mijn persoonlijke bevindingen

Aan het einde van deze Pioneer CDJ-2000NXS2 review kan ik maar één ding concluderen: ik ben groot fan van deze dj-multimediaspeler. Het doet mij bovendien goed om te zien dat ik niet de enige ben. Eigenlijk iedereen die van deze dj-multimediaspeler gebruik maakt, is hier te spreken over. In mijn ogen is dat veelzeggend voor de kwaliteit én de mogelijkheden van deze dj-multimediaspeler.

Als je nog op zoek naar een goede multimediaspeler bent, kan ik je de Pioneer CDJ-2000NXS2 in ieder geval van harte aanraden. Je moet er diep voor in de buidel tasten, maar dan krijg je ook wel veel waar voor je geld.

                                                

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!