juli 14

0 comments

Piano Spelen Met Cor [Review]: #1 Online Pianocursus Voor Beginners?

By Peter

juli 14, 2020


Online pianolessen zijn steeds meer in trek en erg populair aan het worden onder de beginners. De piano spelen met Cor cursus is hier een van en dit is genoeg reden voor een review!

Want ik snap dat het erg lastig kan zijn om een goede online pianocursus voor beginners te vinden en dat hier de nodige vragen bij komen kijken.

In deze piano spelen met Cor cursus review behandel ik onder andere vragen als:

 • Is Cor Bakker wel de juiste docent om het van te leren?
 • Wat leer je in deze cursus allemaal?
 • Wat krijg je na aanschaf van de cursus en hoe gaat het in zijn werk?
 • Wat is mijn ervaring met piano spelen met Cor?

En natuurlijk: Is de piano spelen met Cor cursus aan het einde van de streep waar voor je geld of niet?!

Eerste Indruk Van Pianoles Van Cor...

De eeste indruk van een cursus vind ik persoonlijk altijd erg belangrijk. Je kunt namelijk een eerste indruk niet voor de tweede keer maken.

Na aanschaf krijg je de inloggegevens. Met deze gegevens kun je inloggen op de online leeromgeving van Cor. Dit is vrij basic ingericht, maar dat maakt het in mijn optiek juist goed.

Het is namelijk heel overzichtelijk en zo direct duidelijk waar te beginnen!

Wie Is Cor Bakker Eigenlijk?

Cor Bakker is een Nederlandse musicus die geboren is in 1961 te Landsmeer. Hij is cum laude afgestudeerd op het conservatorium en heeft een vervolgstudie in Los Angeles afgerond.

Deze studie volgde hij bij Clare Fischer.

Cor Bakker is zelfs geslagen tot rideer in de orde van Oranje Nassau vanwegen zijn werkzaamheden.

Hij is namelijk het beeld voor jonge pianisten en muzikanten in Nederland en ook Nederlands bekendste muzikaal begeleider.

cor-bakker

Bekend van meerdere kanalen

Goede kans dat je al vaker van Cor Bakker gehoord hebt en dat je hem al wel eens gezien hebt.

Zo is Cor vaak in veel bekeken programma's geweest. Denk hierbij aan:

 • Pauw
 • Het klokhuis
 • Tijd voor MAX
 • Koffie tijd
 • Paul de Leeuw
 • De telegraaf
 • NOS
 • RTL4
 • YouTubbe
 • EditieNL

Dat is een hele lijst en ook niet zomaar. Cor is een van de bekendste pianisten van Nederland en heeft al veel bekende mensen begeleid.

De grootste artiesten begeleid met de piano

Cor Bakker begeleid al jaren de bekendste artiesten op de aller grootste podia. Denk aan een artiest als Lionel Richie.

Bizar. Als je piano kan leren spelen van een man met dit soort ervaring dan hoef je hier natuurlijk niet eens over na te denken.

Voor Wie Is Deze Cursus Geschikt?

Cor heeft meerdere cursussen ter beschikking. Deze piano spelen met cor review gaat over de beginnerscursus van Cor.

Na deze cursus kun je doorgaan met gevorderde cursussen als je dit zou willen, hoeft niet. De beginnerscursus is geschikt voor werkelijk iedereen.

Als je een laptop, tablet of smartphone en natuurlijk een piano of keyboard hebt dan kun je aan de slag met de lessen van Cor.

Je hoeft hier niet een aanleg of talent voor te hebben. Piano spelen is een vaardigheid en vaardigheden kun je leren. Dit is ook wat Cor zegt.

Mocht je wel al piano kunnen spelen dan wil je wellicht kijken naar een van de andere gevorderde cursussen:

En er zijn nog een aantal andere speciale cursussen te volgen. Bijvoorbeeld klassieke muziek en kinderliedjes, maar dat is nu niet aan de orde.

Als beginner is het de beste keuze om met deze beginnerscursus van Cor aan de slag te gaan!

Hoe Werkt De Cursus Van Cor?

Het is eigenlijk heel simpel. Als je de cursus aangeschaft het dan krijg je de inloggegevens voor de online leeromgeving en kun je met elk apparaat met wifi inloggen.

De eerste les is direct te volgen. De volgende lessen gaan per week open. Dit is iets wat ik zelf minder vind aan deze cursus.

Je kunt niet zelf bepalen hoe snel je gaat. Als je door wil met de volgende les dan zul je moeten wachten tot deze online staat.

Soms is dit echter wel beter, want dan ga je er in ieder geval automatisch voor zorgen dat je die ene les goed onder de knie hebt.

Als de lessen eenmaal beschikbaar zijn dan blijven ze ook beschikbaar.

Wat wel een sterk punt is aan deze cursus is Cor zelf. Je merkt aan alles dat hij super veel ervaring heeft en het gewend is om met beginners te werken.

De video's die je moet volgen zijn dan ook heel erg sterk. Je ziet exact wat je moet doen en als het even niet lukt pauzeer je de video of kijk je de video opnieuw!

Ter ondersteuning krijg je ook PDF bestanden, zodat je zeker weet dat je alles op de juiste manier aan het doen bent.

Hieronder een screenshot van een video uit de cursus. Dit kun je dus verwachten!

piano-spelen-met-cor-ervaring

Wat Leer Je In De Piano Spelen Met Cor Cursus?

De piano spelen met cor cursus is opgebouwd in 10 verschillende modules. Elk van de modules bevatten meerdere video's waarin je alle technieken volledig gaat leren.

Wat je in elke video gaat leren dat kan ik je hier niet allemaal gaan uitleggen. Het zijn namelijk maar liefst 176 verschillende video's.

Wat ik wel kan en ga doen is samenvatten en je globaal vertellen wat je kunt verwachten van de cursus.

Leer de techniek beheersen als een ware professional

Tijdens de cursus ga je verschillende technieken leren. Zo bestaan er ontzetted veel verschillende muziekstijlen en hier ga je de bekendste en leukste van leren.

In deze module krijg je 22 video's met verschillende technieken. Denk aan toonladders spelen, spelen met 2 handen tegelijk en natuurlijk spelen met een metronoom.

Tempo aanhouden kan aan het begin namelijk nog wel eens lastig zijn. Een beetje hulp is hier geen overbodige luxe.

Dat is waar de metronoom in beeld komt. Je gaat leren hoe je deze kunt gebruiken om je tempo te bepalen en zo eigen te maken.

Dit zijn enkele belangrijke punten die de aandacht krijgen, maar daarnaast kun je natuurlijk nog veel meer verwachten.

Denk aan het trainen van je vingers, erg belangrijk. Je gaat aan de slag met het leren van het spelen van een lopende bas en verschillende toonladders komen aan bod.

Dit klinkt misschien allemaal lastig, maar Cor gaat er echt vanuit dat je een volledige beginner bent dus hij legt alles heel simpel en rustig uit.

Speel jouw favoriete liedjes

In de cursus ga je ook in heel veel lessen aan de slag met bekende liedjes. Het is namelijk altijd goed voor je motivatie als je een aantal bekende liedjes kunt spelen.

Niet alleen is dit voor jezelf heel erg tof, maar ook voor je familie en vrienden die je relatief snel al kan laten zien wat je kunt spelen.

De liedjes die je bijvoorbeeld gaat leren zijn:

 • Pianoman - Billy Joel
 • Jongle Bells
 • O when the saints go marching in
 • Boogie woogie
 • Old Macdonals had a farm

En nog veel meer. Dit zijn waarschijnlijk nummers die je (bijna) allemaal wel kent!

De juiste houding, handhouding en het gebruik van pedalen

Verder is het bij piano spelen heel belangrijk dat je de juiste speeltechnieken aanleert.

Zo dien je echt een goede houding te hebben anders gaat je rug echt kapot. En dan spreek ik helaas uit ervaring.

Je gaat dus aan de slag met de juiste houding voor achter de piano en de juiste houding voor je handen. Dit wordt ook vaak vergeten door beginners.

En natuurlijk hoort bij de basis ook het gebruik van de pedalen. Dit is niet super lastig, maar wel iets wat je even zal moeten leren.

piano-spelen-met-cor-houding

De theorie van noten, akkoorden en symbolen

Piano leren spelen vergt best wel wat van je. Zo zul je ook veel theorie moeten gaan leren, maar dit kun je vaak direct combineren met praktijk.

Dit vond ik zelf veel prettiger dan alleen maar met mijn neus in de boeken (spreekwoordelijk). Cor doet dat prima met zijn cursus.

Je hoeft geen noten te leren om piano te kunnen spelen. Dit kun je ook met akkoorden doen. Toch is het later wel interessant om een volgende stap te nemen. 

Die volgende stap is het leren van noten, wat je ook gewoon in deze cursus kunt gaan leren. Verder komen er ook verschillende noten en akkoorden voor die je zal moeten leren.

Veel is het niet, maar wel belangrijk. Gelukkig krijg je hier voldoende ondersteuning mee. Wat ik echter minder vind is dat je geen support groep hebt met andere cursisten en werknemers van piano spelen met Cor.

Ik vind het altijd wel prettig om hier even snel een vraag in te stellen die zo beantwoord wordt. Goed, misschien ben ik dan wel een zeikerd, maar ik benoem natuurlijk ook de mindere punten!

Vragen stel je dan uiteraard via de mail. Soms gaat er een dag overheen alvorens je antwoord krijgt.

Akkoorden leren spelen, verbinden en improviseren

Aan het begin van de cursus ga je ook al aan de slag met het leren van akkoorden. Als je de basisakkoorden eenmaal bezit dan kun je ongeveer 80-90% van de meest bekende liedjes spelen.

Wat belangrijk is tijdens het spelen van akkoorden is dat je ook leer improviseren. Dit neemt Cor ook mee in de cursus, zodat je nooit stil valt.

Deze lessen vond ik zelf het meest interessant. Hier zie je gewoon enorme progressie en dat is altijd fijn om te zien!

Wat Krijg Je Eigenlijk Na Het Kopen Van Piano Spelen Met Cor?

Als je de piano spelen met Cor cursus koopt dan krijg je toegang tot de online leeromgeving waar je toegang krijgt tot verschillende dingen.

5 jaar toegang tot alle video's (eenmalige betaling)

Je krijgt 5 jaar toegang tot al het materiaal. In deze tijd kun je de hele training natuurlijk honderden keren kijken.

Echter vind ik het wel jammer dat je toegang krijgt voor 5 jaar. Bij concurrenten zoals Pianoles van René krijg je gewoon levenslang toegang. 

Zo kun je ook over 10 jaar, als je weer wat kennis op wil doen, de cursus doorlopen. Of wellicht stop je met piano spelen en wil je het later weer oppakken dan zul je de training opnieuw moeten kopen.

De training zelf bestaat uit 10 modules met 176 verschillende video's. Deze video's worden ondersteund met verschillende bestanden vol met uitleg, tips en tricks.

Het materiaal dat je krijgt is wel echt ontzettend goed. Daar spat de professionaliteit weer vanaf!

Piano-spelen-met-cor-review-video

Gratis extra tips & tricks

Verder krijg je in deze 5 jaar ook toegang tot alle nieuwe content en krijg je wekelijks nieuwe tips en tricks via de mail van Cor.

Bedenk wel dat 5 jaar erg lang is en Cor is natuurlijk al wat ouder. Het moet ergens stoppen dus ik snap die 5 jaar zeker wel en laten we eerlijk zijn: dat is toch meer dan genoeg?!

PDF bundel

Als toevoeging en ondersteuning krijg je ook een volledig PDF boekwerk, zo kun je het wel noemen, want dit is ter ondersteuning van elke video.

Ideaal en prima te gebruiken. 

Mijn Ervaring Met Piano Spelen Met Cor

Piano spelen met Cor is de tweede piano cursus die ik gevolgd heb. Simpelweg om te kijken hoe anders deze cursus was en om hier ook eens mijn ervaring mee te delen.

Ik kreeg namelijk best wel wat vragen over deze cursus. Veel beginnend piano spelers weten niet voor wie ze moet kiezen en dat snap ik. Daarom help ik een handje!

Kijk, in principe is elke piano cursus vrij goed. Je moet voor jezelf bepalen wat je wil en wat je fijner vind.

Persoonlijk vind ik de Pianoles van René cursus beter. Ik mis namelijk een aantal aspecten aan de cursus van Cor die ik wel terug kan vinden in de cursus van René.

Zo heb ik al benoemd dat je geen forum of support groep krijgt, dus je blijft hier eigenlijk vrij alleen voor staan. Voor beginners kan dit nog wel eens lastig zijn. Bij René krijg je dit wel.

Verder kunnen beginners geen video's insturen waar ze feedback op krijgen. Ook dit kan wel bij René en heb ik toch wel als erg waardevol beschouwd.

En natuurlijk heb je bij René levenslang toegang tot al het materiaal. Hier zul je dus de overweging moeten maken.

Lees ook: Pianoles van René review

Ervaringen van andere cursisten (Nick Schilder)

Cor is natuurlijk wel het meest ervaren en het bekendste op het gebied van piano spelen en begeleiden in Nederland.

Zo heeft hij internationale topartiesten begeleid, maar ook bekende Nederlanders piano leren spelen.

Een van deze bekende Nederlanders is bijvoorbeeld Nick Schilder. Cor heeft hier een hele toffe video voor opgenomen. Bekijk deze eens hieronder.

Op eigen tempo piano leren spelen

Het mooie aan een cursus als deze is dat je op je eigen tempo piano kunt leren spelen. Sneller kan je echter niet gaan, maar dit is echt niet erg.

Je kunt beter een video zo goed mogelijk beheersen dan elke video maar half.

Als video's moeilijk zijn dan kun je hier ook langer over doen en de video vaker bekijken. Als de video's eenmaal beschikbaar zijn dan blijven ze ook voor de komende 5 jaar beschikbaar.

Speek op eigen tempo en leer op jouw manier. Dat is het mooie van een online piano cursus als deze.

Wat Is De Prijs Van Piano Spelen Met Cor?

Cor is behoorlijk bekend dus dat is natuurlijk een reden om een redelijke hoge prijs te vragen voor de cursus en dit doet hij ook.

Hij vraagt €229,- euro voor de volledige cursus en alle toebehoren. Ik mag je echter een ledenkorting geven van 80,- euro.

Omdat ik lid ben mag ik jou dus naar een pagina sturen waar je 80,- euro korting krijgt en in totaal dus €149,- euro betaald.

Dit kosten de cursussen van de concurrenten ook dus dit is een mooie kans om les te krijgen van een ware expert!

Krijg ik nog een garantie?

Je krijgt geen garantie op succes. Dat ligt natuurlijk volledig in je eigen handen; letterlijk!

Wat je wel krijgt van Cor Bakker is een 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie. Je hebt dus 14 dagen de tijd om de cursus te proberen en te beslissen of het wat voor jou is of niet!

Dit zorgt ervoor dat je de cursus van Cor risicovrij aan kunt schaffen waardoor de drempel tot kopen erg laag wordt.

Zeker met de dikke korting nu!

14-dagen-garantie

Voor- & Nadelen

 • Les van de beste pianist van Nederland
 • Cor achter de sneltoets met e-mail support
 • Al het nodige materiaal om een professional te worden
 • Altijd en overal leren door de online leeromgeving
 • Te gebruiken vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie
 • Video's zijn duidelijk en van hoge kwaliteit
 • Ook te volgen zonder enige kennis of ervaring
 • 5 jaar toegang, niet levenslang
 • Geen support groep of forum
 • Normale prijs is vrij prijzig (met de tijdelijke korting niet)

Piano Spelen Met Cor Review: Conclusie

Cor is een echte professional en een van de beste op het gebied van piano spelen en het leren hiervan.

Als je als beginner piano wil leren spelen van de beste van Nederland dan is dit je kans. Je moet echter wel voor jezelf nagaan of je het een probleem vind om 5 jaar toegang te hebben en geen support groep te krijgen.

Vragen zul je via de mail moeten stellen. Dat zijn de twee echte grote nadelen aan deze cursus.

Verder is dit een ijzersterke piano cursus waar je zelf als een professional uitkomt als je hem volledig gevolgd hebt.

Met de garantie en exclusieve kortingsactie van 80,- euro is het een van de beste cursussen van dit moment!

Of ga naar deze pagina voor meer informatie over de cursus.

Piano spelen met cor

8.8

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

8.5/10

Support

8.5/10

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!