juli 14

0 comments

#5 Manieren Om Online Piano Te Leren Spelen Voor Beginners!

By Peter

juli 14, 2020


Online piano leren spelen is voor beginners altijd een wat hoge drempel, want waar moet je nu beginnen?

Wat is de beste manier om online piano te leren spelen en is het überhaupt wel slim om dit te doen als je weinig tot geen ervaring hebt?

Ja en nee. Er zijn een aantal hele goede manieren, maar ook een aantal manieren die je zeker niet moet gebruiken.

In dit artikel geef ik je de 5 mogelijkheden die je kunt gebruiken om online piano te leren spelen. Natuurlijk vertel ik je ook wat minder handig is en wat de beste manier is.

Zo kun je na het lezen van dit artikel direct aan de slag met je piano!

Waarom Online Piano Leren Spelen Als Beginner?

Online piano leren spelen als beginners is slim op meerdere manieren. Er zijn ook steeds meer mensen die ontdekken dat dit mogelijk is en hier mee starten.

De meeste cursisten halen zelfs betere resultaten dan zo'n verouderde piano docent. 

Piano leren spelen zonder noten

Zo willen veel mensen snel piano leren spelen. Dit kun je doen door verschillende akkoorden te leren en door het spelen met noten over te slaan.

Dit kan heel erg goed met online pianolessen. Je leert vaak de basisakkoorden spelen waarmee je al duizenden liedjes na kunt spelen.

Dit is niet alleen goed voor je motivatie, maar ook voor je vaardigheden. Je leert de piano zo goed kennen en vanuit deze basis kun je gaan bouwen.

Piano spelen op tablet, smartphone of laptop

Veel mensen vinden het ook fijn om piano te leren spelen vanaf hun tablet, smartphone of laptop. Als je kiest voor online pianolessen dan kun je zelf bepalen waar je mee aan de slag gaat.

Je bent zo dus ook super mobiel. Je kunt overal waar een piano staat even achter gaan zitten. Zet je app of je training aan en ga verder waar je gebleven was.

Lang leven de technologie!

Vele malen goedkoper

Het grootste voordeel is natuurlijk dat online pianolessen vele malen goekoper zijn dan het inhuren van een privé leraar of groepslessen.

Zeker voor de piano is dit altijd enorm prijzig en om eerlijk te zijn werk ik helemaal niet fijn met zo'n norse pianoleraar. Doe mij maar online pianolessen hoor!

Daarnaast moet ik ook eerlijk zeggen dat het een stuk makkelijk is. Je kunt namelijk trainingen pauzeren, opnieuw afspelen en je hebt veel langer de tijd dan dat ene ingeplande uurtje.

Piano leren spelen op keyboard

Verder vinden de meeste beginners het te duur om direct een piano te kopen. Daarvoor kun je ook kiezen om aan de slag te gaan met een digitale piano of een keyboard.

De meeste goede pianolessen zijn zo afgestemd dat je op deze toestellen ook goed kunt leren. Ik adviseer je wel om een goed instrument aan te schaffen als je er nog geen hebt.

Lees dan even mijn recente artikel: Yamaha P-45 review: beste digitale piano voor beginners?

Die digitale piano is een absolute aanraden als je net begint met piano spelen. Ook voor de wat gevorderde is dit nog een fijne piano, hij gaat dus super lang mee!

online-piano-leren-spelen-voor-beginners-met-keyboard

Piano leren spelen met liedjes

Tenslotte heb je vaak ook methodes die je kunt volgen om piano te leren spelen met liedjes. Dankzij de basisakkoorden die je leert kun je al veel liedjes naspelen.

Liedjes naspelen werkt voor de een prettig en voor de ander weer helemaal niet. Zo is er voor iedereen wel wat wils!

De #5 Manieren Om Piano Te Leren Spelen Voor Beginners!

In principe zijn er 5 echte manieren om online piano te leren spelen voor beginners. Hieronder vind je deze 5 manieren op volgorde.

Waarbij 5 het slechtse idee is en 1 het beste idee. Bepaal voor jezelf wat het beste werkt. Ik zal je ook mijn voorkeur geven!

#5: Piano leren spelen met YouTube

Op nummer 5 staat piano leren spelen met YouTube. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht een goed idee, maar ik kan het je sterk afraden.

Niet alleen leren de meeste mensen op YouTube je verkeerde technieken aan, maar ook leer je niet op de juiste volgorde piano spelen.

Er staat miljoenen video's online waarmee je piano kunt leren spelen, gratis. Het probleem is echter dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Hierdoor stoppen de meeste beginners vaak met piano spelen. Het gaat niet goed genoeg, niet snel genoeg en alles lijkt veel moeilijker dan het daadwerkelijk is.

#4: Piano leren spelen met een app

Daarna volgt piano leren spelen met een app. Dit is op zich een idee, alleen kan ik dit pas aanraden aan mensen die al weten hoe ze piano moeten spelen.

Op een app heb je namelijk minimaal beeld en uitleg. Het is een prima manier om nieuwe liedjes te leren als je al piano kunt spelen, maar niet voor beginners om piano te leren spelen vanaf de start.

Er zijn vele apps bbeschikbaar, betaald en gratis, maar als je echt aan de start staat dan kun je beter niet beginnen aan piano leren spelen met een app.

Kies dan voor een van onderstaande manieren.

#3: Piano leren spelen met een boek

Wat bij voorgaande manieren ook niet mee zit is dat je geen begeleiding krijgt van een professional. Ook bij het piano leren spelen met een boek geldt dit principe helaas.

Je kunt prima nieuwe liedjes leren spelen met een boek. Je kunt zelfs vanaf de start piano leren spelen, maar hou dan wel in gedachte dat het waarschijnlijk jaren duurt voordat je echt wat leuks kunt spelen.

Ik heb zelf gewoon gemerkt dat het zonder begeleiding niet goed te doen is. Daarom is het in jouw geval goed om voor een van onderstaande keuzes te gaan.

online-piano-leren-spelen-voor-beginners-met-een-boek

#2: Gratis online piano leren spelen cursus

Nummer 1 en 2 horen eigenlijk bij elkaar. Ik heb namelijk piano leren spelen door eerst een gratis piano cursus te volgen.

Als je, je hier voor inschrijft dan krijg je dagelijks mailtjes van een professional die je stap-voor-stap leert om piano te leren spelen.

Dit is echter wel nog het begin. Als je daarna door wil gaan met het leren van akkoorden, liedjes en later ook noten dan kun je de training van deze professional aanschaffen.

Dat is exact wat ik gedaan heb en ik heb er nog geen moment spijt van. Dit is letterlijk de snelste manier om een ware pianospeler te worden.

Hier kun je, je aanmelden voor de gratis pianocursus.

#1: Betaalde online piano leren spelen cursus

De allerbeste manier is natuurlijk direct kiezen voor een online pianocursus. Deze cursussen zitten altijd bomvol met alle informatie en leerstof om echt een pro te worden.

Je leert aan het begin akkoorden spelen, liedjes naspelen, noten lezen en spelen en nog veel en veel meer.

Daarnaast krijg je, mits je een goede cursus hebt, ook nog eens begeleiding van een professioneel pianospeler.

Waar je de prijs betaald voor ongeveer 2 'offline' lessen krijg je hier dus een volledig pakket en hoef je nooit meer iets anders aan te schaffen.

Je krijgt een stappenplan om piano te leren spelen, kan gaan oefenen wanneer je zelf wil, hebt begeleiding onder de sneltoets en vele materialen om ook je pianospel naar een volgend niveau te tillen.

De pianoles van René cursus heeft voor mij heel erg veel betekend en is in mijn optiek ook de beste keuze die je kunt maken.

Als je hier benieuwd naar bent dan kun je mijn Pianoles van René review eens lezen of ga direct naar de website voor meer informatie door op onderstaande knop te klikken!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!