juli 21

0 comments

#5 Manieren Om Online Gitaar Te Leren Spelen In 2020!

By Peter

juli 21, 2020


Online gitaar leren spelen is een makkelijke en relatief goedkope manier om dit mooie instrument te leren spelen.

De meeste mensen weten echter niet wat de beste manier is om dit voor elkaar te krijgen of waar ze überhaupt moeten beginnen.

In dit artikel geef ik je niet alleen 5 manieren om te starten met online gitaar leren spelen, maar vertel ik je ook wat meer over het leerproces en mijn ervaring.

Er komt namelijk wel wat meer bij kijken en zijn er verschillende manieren om gitaar te leren spelen. Denk aan:

 • Gitaar leren spelen met akkoorden
 • Gitaar spelen zonder noten te kennen

En nog veel meer. Met dit artikel help ik je om vandaag nog te starten!

Waarom Zou Je Online Gitaar Leren Spelen?

Er zijn een aantal hele grote voordelen aan het online gitaar leren spelen. Voor de meeste mensen is het vrij nieuw, maar zien ze hier snel de waarde van in.

Gitaar leren spelen zonder noten te kennen

Zo kun je al gitaar leren spelen zonder noten te kennen. Het moeilijkste gedeelte van het gitaarspelen kun je dus simpelweg overslaan.

Zonder noten kun je alsnog veel bekende liedjes spelen en ook al vrij snel. Als je een goede manier hebt gevonden om online gitaar te leren spelen dan moet deze mogelijkheid erbij zitten.

Anders kun je beter eens op zoek gaan naar iets anders.

Lees ook eens: is gitaar leren spelen moeilijk?

Gitaar leren spelen met akkoorden

3 tonen tegelijk noemen we een akkoord of in dit geval ook wel een gitaarakkoord. Dit akkoord maak je dus met meerdere vingers.

Er zijn een aantal akkoorden die je kan leren spelen. De basis akkoorden zijn:

 • A akkoord
 • B akkoord
 • C akkoord
 • D akkoord
 • E akkoord
 • F akkoord
 • G akkoord

Met een aantal van deze akkoorden kun je de meest bekende leidjes al leren spelen. Als je een goede online manier gevonden hebt dan zul je ook zien dat ze hiermee beginnen.

Hierdoor speel je al vrij snel hele nummers, wat natuurlijk fantastisch is voor je motivatie! 

Bovendien hoef je dan geen noten te leren. Dit is nog vrij lastig, zeker aan het begin.

Ook online elektrische gitaarlessen te volgen

Er zijn allerlei manieren en trainingen om online gitaarles te volgen. Zo vragen veel mensen vaak of er ook online gitaarlessen voor de elektrische gitaar te volgen zijn.

Het antwoord is natuurlijk: ja. Voor ieder wat wils!

Ook online elektrische gitaarlessen te volgen

Online gitaarlessen zijn veel goedkoper

Een van de grootste voordelen waarom mensen kiezen voor online gitaarlessen is, omdat het veel goedkoper is dan een privé leraar.

Leren met een groep kan ik je sowieso afraden, want je wil echt persoonlijke hulp hebben. Anders gaat het proces veel te lang duren.

Als je bijvoorbeeld een goede online gitaarcursus hebt dan krijg je de basis aangeleerd door een videotraining en krijg je daarnaast ook nog eens coaching van een professional.

Op plek 1 in deze lijst vind je zo'n training terug. Naast dat dit veel beter is, is dit dus ook een stuk goedkoper!

Nog geen gitaar gekocht? Lees dan ook: de #7 beste akoestische beginnersgitaren.

De #5 Beste Manieren Om Online Gitaar Te Leren Spelen

Er zijn 5 manieren die de moeite waard zijn om te proberen als je online gitaar wil leren spelen. Niet alles uit deze lijst is een goede optie, maar ze zijn er wel.

Daarom vertel ik je hier wat meer over en laat ik ook weten of dit de moeite waard is. 

#5 Gitaar leren spelen met een app

Op plek nummer 5 vinden we 'gitaar leren spelen met een app' terug. Is het een goed idee? Ja en nee!

Als je net begint met gitaar spelen en eigenlijk nog helemaal geen ervaring hebt dan is het zeker NIET aan te raden.

Met een app moet je eigenlijk alles zelf maar een beetje uit gaan zoeken. 

 1. Dit duurt enorm lang
 2. Je kunt verkeerde technieken aanleren

Kun je al wel gitaar spelen en wil je jouw skills een frisse boost geven? Dan kan het leuk zijn om eens met een app aan de slag te gaan!

#5 Gitaar leren spelen met een app

#4 Gitaar leren spelen via YouTube

Gitaar leren spelen met YouTube lijkt op het eerste gezicht een hele goede optie. Je hebt namelijk miljoenen video's van mensen waar je dit van kunt leren.

En juist dit is ook de fout die mensen maken. De lessen op YouTube zijn nooit op de juiste volgorde, deze mensen gaan veel te snel en uiteindelijk doen ze het om je te 'paaien' voor hun cursus of training.

Je zal dus nooit alle technieken goed leren op YouTube. Is dit je wel gelukt? Dan ben je waarschijnlijk een jaar of 5 verder!

#3 Gitaar leren spelen met een boek

Plek 3 is de eerste echte serieuze, maar lastige optie om te proberen. En nu kun je denken ''maar dit is toch niet online?

Oké, laten we het veranderen naar: gitaar leren spelen met een e-book. Zo beter? 😉

Deze optie kan voor sommige een goede uitkomst bieden, maar ook voor deze optie is het beter als je al ervaring hebt op het gebied van gitaar spelen.

Als je een isntrument wil leren spelen dan wil je echt persoonlijke begeleiding hebben. Dit is gebleken uit eigen ervaring, maar ook uit tientallen ervaringen van mensen die ik ken.

 1. Je leert veel sneller met een leraar
 2. Met problemen word je direct verder geholpen
 3. Je kunt zelf bepalen hoe snel en wat je leert

Een boek is puur en alleen theorie en vervolgens moet je het zelf maar eens gaan proberen in de praktijk. Zo weet je natuurlijk ook niet wat je verkeerd doet en wat goed is.

Dus ben je al wat meer ervaren? Probeer dan eens een boek! Niet ervaren? Probeer een van onderstaande opties.

#3 Gitaar leren spelen met een boek

#2 Gitaar leren spelen met een gratis cursus

Er zijn een hele hoop 'gratis online gitaarlessen' te vinden op Google. Je snapt natuurlijk dat dit een instap is voor de cursus die erachter hangt.

Dit is helemaal niet erg natuurlijk, maar onthoud altijd dat gratis cursussen je nooit alle technieken gaan leren. Bovendien heb je hier ook geen begeleiding bij.

Wat verwacht je van een gratis cursus? Wat wel goed is aan zo'n gratis cursus is dat je kan kijken of je de leraar en zijn werkwijze fijn vindt.

Als je eens een gratis online gitaarcursus wil proberen dan adviseer ik je om je eens aan te melden voor deze training!

#1 Betaalde online gitaarlessen

En nummer 1, mijn absolute favoriet, en dat is ook logisch. Ik bedoel: bovenstaande opties zijn leuk, maar leren je nooit goed gitaar spelen.

Al het bovenstaande is meer om een beetje te oriënteren of je het leuk vind of niet. Maar als je al besloten hebt dat je gitaar wil leren spelen dan doe je dat vanzelfsprekend met een online gitaarlessen cursus.

Naast dat dit vaak een goede spoedcursus is, is dit ook voor alle leeftijden en dus ook zeker geschikt voor volwassenen om gitaar te leren spelen.

Rechtshandig maar ook linkshandige gitaristen kunnen terecht bij een goede online gitaar academie!

Zelf heb ik deze lessen gevolgd. In deze training word je echt volledig bij de hand genomen.

Je leert eerst stap-voor-stap de basis met een videotraining die je op eigen tempo kunt bekijken en je hebt een professional onder de sneltoets staan waar je hulp aan kunt vragen.

Zo'n training als die is echt revolutionair en ook de reden waarom ik hier zo enthousiast over ben. Lees eens mijn gitaarles van Koen review als je meer over deze training wil weten!.

Het mooie van zo'n online cursus is dat je belachelijk veel waarde krijgt voor een super lage prijs. Helemaal als je dit gaat vergelijken met prijzen van privé leraren.

Koen heeft 27 jaar aan ervaring en komt uit Volendam. Zegt dit al niet genoeg over zijn kwaliteiten?! Het is ook niet voor niks dat er al meer dan 4.000 mensen de lessen van Koen gevolgd hebben!

Een absolute aanraden als je online gitaar wil leren spelen dus.

gitaarles-van-koen

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!