januari 10

0 comments

Elektrische Gitaar Kopen? | Top #5 Beste Elektrische Gitaren!

By Peter

januari 10, 2021


Een elektrische gitaar kopen; het is voor zowel beginnende- als voor ervaren gitaristen een ware uitdaging. Je hebt namelijk de keus uit veel verschillende varianten, meerdere factoren spelen een rol en je hebt uiteraard ook nog met jouw voorkeuren te maken.

Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische gitaar? Wil je daarom de beste elektrische gitaar kopen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste. Recentelijk was ik zelf namelijk ook op zoek naar de beste elektrische gitaar, waardoor ik het huidige aanbod aan een strenge keuring onderworpen heb.

Op basis van die strenge keuring, in combinatie met ervaringen van andere, heb ik uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Hieronder vind je een top 5 van de beste elektrische gitaren die je op dit moment kunt kopen!

#5. Squier Affinity Stratocaster Surf Green

Persoonlijk ben ik echt een favoriet van een elektrische gitaar met een opvallende kleurstelling. Mede daarom ben ik onder de indruk van deze gitaar van het merk Squier. Deze gitaar heeft een unieke kleurstelling; een unieke kleur groen in combinatie met een donkerbruine tint én een lichtbruine tint.

Qua kwaliteit voldoet deze gitaar ook aan alle wensen. Dit komt onder meer doordat het merk Squier een dochtermerk van het wereldberoemde merk Fender is. Bij het ontwikkelen van deze gitaar is dan ook alle kennis en apparatuur van Fender gebruikt; dit zie je duidelijk terug in bijvoorbeeld de afwerking.

Squier Affinity Stratocaster Surf Green + versterker + kabel
Squier Affinity Stratocaster Surf Green-ervaring-review

Met het oog op de prijs-kwaliteitsverhouding weet deze elektrische gitaar zich ook te onderscheiden. Je betaalt net iets meer dan 200 euro voor deze elektrische gitaar; voor dat bedrag krijg je echt een geweldige gitaar tot je beschikking.

De gitaar ligt heerlijk in de hand, de snaren voelen zeer vertrouwd aan en de klank van de gitaar is subliem te noemen. Dat deze gitaar bij veel mensen in de smaak valt, blijkt wel uit de beoordelingen die op het internet staan. Onder meer de  beoordelingen van hierboven zijn in mijn ogen veelzeggend voor deze geweldige gitaar.

Ps. wil je het direct helemaal goed aanpakken? Dan kun je deze gitaar ook direct in combinatie met versterker en bijbehorende kabel aanschaffen. Klik hier voor deze uitgebreide set.

#4. Epiphone Les Paul Standard Ebony

Wil jij graag de beste elektrische gitaar kopen? Ben je ook bereid om daar relatief veel geld aan uit te geven? Dan kan ik je deze fraaie gitaar van Epiphone Les Pauls aanraden. Mogelijk komt dit merk je bekend voor; dat kan goed kloppen, aangezien verschillende bekende gitaristen gebruik maken van Les Pauls.

Deze gitaar is een uitvoering van het dochtermerk Epiphone. Dit dochtermerk is ook in staat om een prima kwaliteit te bieden, zoals deze gitaar direct laat blijken. Voor een prijs van ongeveer 580 euro kun jij al de trotse eigenaar van een heuse Epiphone Les Pauls worden.

Als je deze gitaar eenmaal om je hals heen doet, voelt het direct aangenaam aan. Dit komt onder meer door de Alnico Classic humbuckers.

Met dank aan hoogwaardige materialen – onder meer mahonie, esdoorn en palissander – levert deze gitaar ook een heerlijke klank. Ondertussen geniet je ook van de fraaie uitstraling van deze elektrische gitaar; de kleuren wit, grijs, zwart en bruin zijn op een indrukwekkende manier met elkaar gecombineerd.

Veel gebruikers van deze gitaar zijn zeer te spreken over onder meer de klank. In mijn ogen geeft onderstaande beoordeling het beste weer wat deze gitaar in zijn mars heeft:

Epiphone Les Paul Standard Ebony
Epiphone Les Paul Standard Ebony-review

Zo zijn er eigenlijk louter positieve ervaringen te vinden over deze gitaar.

Wil je meer leren over deze gitaar, meer reviews bekijken en/of de gitaar bestellen? Doe dit dan bij de nummer 1 muziekwinkel van Nederland: Bax-Shop.nl! Klik hier om meer over de gitaar te leren.

#3. Vintage V100AFD Paradise Tribute Model elektrische gitaar

Als je op zoek naar de beste elektrische gitaar gaat, kom je tal van varianten tegen. Deze varianten verschillen niet alleen op het gebied van kwaliteit en mogelijkheden, maar óók op het gebied van uitstraling. Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische gitaar met een vintage uitstraling? Dan wil ik je deze prachtige gitaar van het merk Vintage (toepasselijke naam..) graag aanraden.

Deze gitaar heeft een mahoniehouten body in combinatie met en esdoorn top en een toplaag van esdoorn. Juist deze combinatie van houtsoorten zorgt voor een prachtige vintage uitstraling én voor prachtige klanken. Op het internet lees je dat deze gitaar de klanken van het eerste Guns & Roses album perfect weet te imiteren; in mijn ogen is dit inderdaad een kloppende vergelijking.

Dankzij twee Wilkinson Zebra WVHZ Humbuckers geniet je van meer dan voldoende power. Power die perfect tot zijn recht komt dankzij de 22 frets palissander toets en trapeze vormige markeringen. Al met al een geweldige gitaar voor een bedrag van ongeveer 400 euro. 

Deze gitaar vindt gretig aftrek bij de online webshops. Dit blijkt onder meer uit de reviews die bij verschillende webshops achtergelaten worden. onder meer de volgende beoordeling is wat mij betreft veelzeggend voor deze Vintage gitaar:

Vintage V100AFD Paradise Tribute Model elektrische gitaar
Vintage V100AFD Paradise Tribute Model elektrische gitaar-review

De video hieronder is al van een aantal jaren geleden, maar tot op de dag van vandaag vind ik dit een van de betere video reviews van deze gitaar.

Je ziet hoe prachtig het design is en daarnaast hoor je heel goed hoe deze gitaar nou klinkt en wat je er allemaal mee kan doen. Bekijk de video dus zeker even.

Wil je deze gitaar graag kopen of wil je er meer over leren? Klik dan even hier om de gitaar en alle specificaties en reviews te bekijken!

#2. Ibanez RG421 Mahogany Oil elektrische gitaar

Bij het vergelijken van de verschillende elektrische gitaren viel mijn oog direct op deze Ibanez elektrische gitaar. Dat kwam onder meer door de vormgeving van de gitaar, door de kleurstelling van de gitaar én door het prijskaartje. Voor deze gitaar betaal je namelijk een bedrag tussen de 300 en 400 euro. in mijn ogen staat dat bedrag eigenlijk niet in verhouding tot de kwaliteit.

Bedoel ik dat negatief? Nee, allerminst. In mijn ogen had deze gitaar namelijk een stuk duurder gekund. Waarom dat mijn indruk is? Omdat het merk Ibanez echt voor geweldige materialen en onderdelen gekozen heeft. Zo spreekt de Wizard III-hals me erg aan, is de palissander toets (24 jumbo-frets) subliem en heeft de gitaar twee INF-humbuckers. Al met al brengt deze gitaar een prachtige klank met zich mee.

Ook de uitstraling van de gitaar is volledig naar mijn wens. De gitaar heeft namelijk een volledig mahoniehouten body. Dit betreft echter niet zomaar een body, maar een body die volledig met olie ingesmeerd is. hierdoor krijg de gitaar een opvallende, fraaie én unieke uitstraling!

Ibanez RG421 Mahogany Oil elektrische gitaar
Ibanez RG421 Mahogany Oil elektrische gitaar-reviews-ervaringen

Veel gitaristen zijn over deze gitaar te spreken. Dit blijkt onder meer uit de ervaringen die je in de afbeelding hierboven kunt lezen.

In onderstaande video zie je de Ibanez RG421 Mahogany Oil in actie. Persoonlijk vind ik het een van de mooiste gitaren op de markt. Hij speelt ook echt bijzonder goed.

Wil je deze elektrische gitaar kopen of wil je er eerst meer over leren? Klik dan hier om de gitaar op mijn favoriete website bax-shop.nl te bekijken!

#1. G&L Tribute ASAT Special Gloss Black elektrische gitaar

Wil je simpelweg de beste elektrische gitaar kopen? Heb je daar alles voor over? Dan kan ik je van harte deze gitaar van het merk G&L aanraden. Deze gitaar kost pakweg tussen de 500 en 600 euro, maar je krijgt dan wel onwijs veel waar voor je geld.

Deze gitaar heeft een body van lindenhout in combinatie met een esdoorn hals. Deze materialen in combinatie met het ontwerp zorgen voor een geweldige klank. Deze klank heb ik persoonlijk niet bij één van de andere elektrische gitaren gehoord. Echt uniek en geweldig te noemen.

Ook de 22 medium jumbo frets, de twee MFD jumbo single colls en de Saddle-lock brug spreken tot de verbeelding. En dan heb ik het nog niet eens over de uitstraling gehad. Als je een echte rockstar wilt zijn, sluit het ontwerp van deze gitaar echt geweldig op jouw voorkeuren aan. Al met al een super gitaar waar je echt thuis mee kunt komen!

G&L Tribute ASAT Special Gloss Black elektrische gitaar
G&L Tribute ASAT Special Gloss Black elektrische gitaar-ervaring-review

Op het internet vond ik treffende beoordelingen over deze beste elektrische gitaar. Deze beoordelingen kun je hierboven in de reviews over deze gitaar lezen.

Bekijk ook zeker even onderstaande video alvorens je besluit om deze elektrische gitaar te kopen. Het is een gitaar van hoge kwaliteit met een prachtige uitstraling, maar daar is de prijs dan ook wel naar. Vind je dit net te duur, dan kan je beter voor plek 2 kiezen.

Dit is ook overigens stiekem wel een van mijn favorieten! Klik hier even om de G&L Tribute ASAT Special Gloss Black te bekijken en eventueel ook te kopen.

De beste elektrische gitaar kopen; waar moet je op letten?

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met vijf geweldige elektrische gitaren. Al deze gitaren hebben bij mijn test hoge punten gescoord, waardoor ik deze gitaren van harte aan kan raden. Maar, wat is nou voor jou de beste elektrische gitaar om te kopen? Het antwoord op die vraag hangt echt van meerdere factoren af.

Graag bespreek ik in deze koopgids wat de belangrijkste facetten van een elektrische gitaar zijn. Graag wil ik je dan ook aanraden om bij het vergelijken van meerdere gitaren goed op deze facetten te letten.

Al deze factoren heb ik overigens ook meegenomen voor bovengenoemde top 5. Ook alle bovenstaande gitaren heb ik op basis van onderstaande facetten gekeurd, waarna uiteindelijk de vijf bovenstaande gitaren als beste uit de test kwamen rollen.

Uitstraling

Als je via bijvoorbeeld een webshop naar de elektrische gitaren gaat kijken, valt één ding direct op: de uitstraling van de gitaar. In veel situaties is dit dan ook het eerste waar je op let. In mijn ogen is dat op zich verstandig, maar je moet je hier niet volledig door laten lijden.

Ja, de uitstraling van een gitaar is zeker belangrijk. Uiteindelijk gaat het echter om de combinatie van kwaliteit, uitstraling én klank. Wat mij betreft kun je dus zeker een voorselectie maken op het gebied van uitstraling, maar het is niet aan te raden om direct tal van gitaren hierdoor af te strepen. Zorg dat je aan het begin niet al te kritisch bent, zodat je uiteindelijk aan het einde van de streep tussen meerdere gitaren een goed vergelijk kunt maken.

Maar goed, de uitstraling. Waar wordt de uitstraling van een gitaar nou door bepaald? In mijn ogen is dat een combinatie van drie facetten: het gebruikte materiaal, de vorm van de gitaar en de kleurstelling.

Het materiaalgebruik is niet alleen voor de uitstraling bepalend, maar ook zeker voor de klank van de gitaar. Het lastige is echter dat je zo op het eerste oog niet direct ziet van welk materiaal een gitaar vervaardigd is. In een fysieke winkel zou je dit in ieder geval een stuk makkelijker kunnen zien dan in een webshop.

Daarnaast speelt dus ook de vormgeving van de gitaar een belangrijke rol. Elke elektrische gitaar bestaat uit dezelfde onderdelen, maar de vorm van deze onderdelen kan onwijs verschillen. Mede daarom is het goed om te bepalen naar welke vormgeving jouw voorkeur uitgaat. Hoe je dit het beste kunt doen? Dit kun je het beste doen door naar de plaatjes van de gitaren te gaan kijken. Je ziet dan al direct welke vormgeving je wél en niet aanspreekt.

Tot slot speelt dus ook de kleurstelling een belangrijke rol. Gaat je voorkeur uit naar een gitaar met één kleur? Of heb je liever een gitaar met meerdere kleuren? Zoals je bij bovenstaande gitaren hebt kunnen zien, zijn er tal van kleurencombinaties mogelijk. Aan jou de taak om te bepalen naar welke kleurcombinatie jouw voorkeur uit gaat.

Conclusie: als je de beste elektrische gitaar wilt kopen, is het aan te raden om goed naar de uitstraling te kijken. Pin je in eerste instantie echter niet volledig vast op de gitaar. Geef ook gitaren die je qua uitstraling nét iets minder vindt nog een kans. Op die manier weet je écht een goed vergelijk te maken!

Model body

Voor de vormgeving van een gitaar is de vorm van de body van cruciaal belang. Het ‘lastige’ hieraan is dat je de keus uit tal van body’s hebt, zoals onderstaand lijstje duidelijk laat blijken:

elektrische-gitaar-kopen-vormgeving

Naar welke van deze body’s gaat jouw voorkeur uit? Uit eigen ervaring weet ik dat het bijzonder lastig is om dit op voorhand te bepalen. Zeker als je voor het eerst een elektrische gitaar gaat kopen, is het vrij lastig om dit op voorhand aan te geven.

Mijn advies is dan ook om in eerste instantie vooral naar de afbeeldingen van de gitaren te kijken. Je krijgt dan al snel een indicatie van de body’s waar jouw voorkeur(en) naar uit gaan.

Aantal snaren

Nagenoeg alle elektrische gitaren hebben zes snaren. Maar, je kunt ook voor een gitaar kiezen met bijvoorbeeld 7 of 8 snaren. Is het aan te raden om voor een dergelijke elektrische gitaar te kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

 In onderstaand lijstje zie je in ieder geval de mogelijkheden die je hebt. Aan de rechterkant zie je ook het bijbehorende aanbod staan. Zoals je direct kunt zien, is het aanbod van een elektrische gitaar met zes snaren verreweg het meest uitgebreid:
voorkeuren-elektrische-gitaar-kopen

Belangrijke onderdelen van de gitaar

Verder is het ook aan te raden om goed naar verschillende onderdelen van de gitaar te kijken. Enkele van deze onderdelen hebben wij in onderstaand lijstje opgesomd:

  • Elementtype: humbucker (passief of actief) en single coil zijn hierbij de meest voorkomende varianten.
  • Brugtype: hierbij heb je de keus uit meerdere varianten die in grote getalen voorkomen. De uiteindelijke keuze is echt afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.
  • Aantal frets: 21, 22 of 24 frets is hierbij eigenlijk de ‘standaard’.
  • Houtsoort toets: ook bij het maken van de toetsen kan een fabrikant uit tal van houtsoorten kiezen. Meest voorkomende zijn ebben, esdoorn, laurier en palissander.
  • Halsverbinding: doorlopend, gelijmd of geschroefd. Dat zijn de varianten waartussen je kunt kiezen.

Zoals je kunt zien, moet je naar verschillende onderdelen goed kijken. Ik kan echter goed begrijpen dat je het lastig vindt om een goed vergelijk hiervan te maken. Mocht je dit nou echt lastig vinden, is het aan te raden om contact op te nemen met de verkoper. De verkopende partij kan je over deze onderdelen én nog veel meer onderdelen perfect informeren.

Merk

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Ik kan me dit goed voorstellen, aangezien sommige merken écht onderscheidend vermogen hebben. Mocht je geen voorkeur hebben, maak je de zoektocht nog iets lastiger voor jezelf. Je hebt dan namelijk de keus uit nóg meer verschillende gitaren.

Budget

Ook is het onwijs belangrijk om goed naar het prijskaartje te kijken. Hoeveel geld wil of kun je uitgeven aan een nieuwe elektrische gitaar? De keus is aan jou.

Feit is dat je in alle prijsklassen wel een geschikte gitaar kunt vinden. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen zien, variëren de prijzen eigenlijk van pakweg 200 tot 1000 euro. je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt.

Wil je per sé de beste elektrische gitaar kopen? Dan is het aan te raden om te investeren in een net iets duurdere variant. Meestal zijn de net iets duurdere varianten beter qua afwerking, klank en kwaliteit.

Meegeleverde accessoires

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Krijg je bijvoorbeeld een stemapparaat, een hoes, een koffer of een versterker meegeleverd? Als dat het geval is, kan dat mogelijk nét het verschil maken. Doe dus ook heir goed onderzoek naar.

Elektrische gitaar kopen slotwoord

In de koopgids heb je enkele facetten kunnen vinden waar je goed op moet letten. Feit is dat nog veel meer facetten een belangrijke rol spelen bij een gitaar. Mede daarom wil ik je graag aanraden om echt een goed vergelijk te treffen. Mocht je het voor jezelf makkelijk(er) willen maken, kun je ook voor één van de bovengenoemde elektrische gitaren kiezen.

Graag wens ik je veel succes om de best elektrische gitaar te kopen. Zolang je maar voor jezelf een goed vergelijk weet te maken, ga je absoluut de beste elektrische gitaar kopen. Veel speelplezier alvast!

Elektrische Gitaar Kopen

10

Algemeen

10.0/10

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!