mei 29

0 comments

De 5 Beste Yamaha Digitale Piano’s Van Nu!

By Peter

mei 29, 2021


Ben je van plan om een nieuwe piano te kopen? Dat klinkt mij als muziek in de oren. Letterlijk en figuurlijk. Een van de beste merken onder de digitale piano’s is ongetwijfeld Yamaha. Niet alleen op het gebied van motoren, maar ook op gebied van muziek is Yamaha een van de uitblinkers. Een digitale piano kies je alleen niet zomaar uit. Want waarom zou je überhaupt kiezen voor een digitale piano in plaatst van een akoestische piano? Na mijn zoektocht naar de beste piano ben ik uitgekomen op een Yamaha digitale piano. Om al jouw vragen te beantwoorden schrijf ik dit artikel. Hierin vertel ik je wat een digitale piano precies is, waar je op moet letten bij het kopen van de juiste Yamaha piano en wat de top 5 beste Yamaha digitale piano’s in. Ik weet zeker dat er een perfecte piano voor je tussen zit.

Digitale piano of een akoestische piano?

Je hebt waarschijnlijk op dit artikel geklikt omdat je al van plan bent om een digitale piano te kopen. Om welke reden dit precies is kan voor iedereen verschillen. Voor de meeste is het zo dat een akoestische piano kort gezegd niet te betalen is. De kosten van een akoestische piano lopen namelijk op in de duizenden euro’s terwijl een digitale piano al voor een paar honderd euro te verkrijgen is. Een akoestische piano is daarentegen ook gemaakt van hout en maakt gebruik van snaren en hamers. Het maken van zo’n piano kost natuurlijk ook erg veel tijd.

Los van het aankoopbedrag heeft een digitale piano ook als voordeel dat je veel meer mogelijkheden hebt. Zo kun je het volume regelen in het geval dat je rekening moet houden met overlast voor de buren. Ook is een groot voordeel van een digitale piano het onderhoud, vergeleken met een akoestische is dit namelijk bijna niets. Een digitale piano heeft ook geen snaren, waardoor je de toetsen nooit hoeft te stemmen. Dit scheelt ontzettend veel tijd en geld.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een digitale piano van Yamaha?

Er zijn verschillende merken die digitale piano’s aanbieden, maar Yamaha is toch wel een van de grootste. Zelfs artiesten zoals John Legend hebben een voorkeur voor piano’s van Yamaha. Yamaha heeft jarenlange ervaring in het maken van zowel digitale als akoestische piano’s. Dit leidt ook tot een ontzettend goed geluid van de digitale piano’s, omdat ze simpelweg het gevoel en geluid goed kunnen vertalen. Yamaha heeft een breed assortiment aan digitale piano’s waardoor er voor ieder wel wat wils is. Omdat er zoveel keuze is zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een digitale piano. 

  • Denk na over de functies die je graag op de piano wilt hebben
  • Ga na of de piano makkelijk te vervoeren en op te bergen is
  • Probeer de piano eens uit. Zo weet je precies hoe deze klinkt en hoe de toetsen voelen
  • Bepaal een budget. Door een prijscategorie te selecteren kun je gemakkelijker een keuze maken
  • Bekijk het Yamaha serienummer om na te gaan uit welk jaar de digitale piano afkomstig is
  • Bedenk wat je met de piano wilt doen. Wil je er muziek mee opnemen of wil je het alleen gebruiken voor pianolessen 

P-serie van Yamaha

Yamaha heeft verschillende series uitgebracht, maar er is er een die ik toch graag wat verder uit wil lichten. Dit is de P-serie van Yamaha. De P staat in dit geval voor portable, wat draagbaar betekent. De p-serie van Yamaha is een van de beste verkochte digitale piano’s aller tijden. Deze piano’s zijn compact en licht in gewicht waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen. Niet alleen voor thuis, maar ook voor op het podium is de P-serie geschikt. 

Als je op zoek bent naar een eenvoudige piano met basisfuncties, dan is dit zeker een serie om naar te kijken. Deze serie zul je in de top 5 een aantal keren terug zien komen. Al deze piano’s beschikken over Graded Hammer toetsen. Dit houdt in dat bij het spelen van lagere tonen de toets zwaarder aanvoelt en bij hogere tonen juist lichter. Hierdoor voelen de toetsen net zo aan als een akoestische piano.

De 5 beste digitale piano’s van Yamaha

De reden waarom je op dit artikel hebt geklikt is waarschijnlijk deze top 5. Wat zijn nu echt de beste Yamaha digitale piano’s om te kopen. In deze top 5 is voor verschillende prijscategorieën een piano te vinden. De al eerder besproken P-serie komt er een aantal keren in voor en dus zeker niet zomaar. Bij het uitkiezen van de juiste piano is het lezen van reviews uiterst belangrijk. Ook over deze digitale piano’s zijn veel lovende reacties te vinden.

#1 Yamaha P-45 digitale piano zwart 

We beginnen deze top 5 gelijk met een digitale piano uit de P-serie, Namelijk de Yamaha P-45. Deze digitale piano is het perfecte instapmodel voor beginners. Deze piano beschikt over 88 Graded Hammer toetsen, zodat deze nog meer het gevoel geeft dat je op een akoestische piano aan het spelen bent. Deze piano beschikt over 10 verschillende klanken waardoor je onder andere als een elektrische piano, een harpischord en een clavinet kunt spelen. Door de churos optie kun je werken met nog vollere klanken. 

Yamaha P-45 digitale piano zwart

Anderen beschrijven deze piano als een fantastische piano, vooral voor de prijs. Voor nog geen 450 euro heb je deze piano namelijk al in huis. Voor beginnende pianisten is de P-45 ideaal door de verschillende functies die het leren piano spelen vergemakkelijken. De semi gewogen toetsen geven het gevoel alsof je op een echte vleugel speelt met mooie heldere klanken.

#2 Yamaha Arius YDP-144WH White digitale piano

Wil je meer het gevoel hebben dat je achter een akoestische piano zit? Dan is de Arius YDP-144WH van Yamaha misschien meer jouw ding. Vooral vanwege de looks geeft deze digitale piano jou een echt pianisten gevoel. Vergeleken met een akoestische piano heb je deze elektrische variant voor een prikkie in huis. Zonder allemaal gekke toevoegingen, maar toch met een fantastisch geluid. Met een polyfonie van 192 is deze digitale piano niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderden geschikt.

Yamaha Arius YDP-144WH White digitale piano

Door de duo hoofdingangen kun je gemakkelijk samen met een docent spelen. Deze duo-modus is ideaal voor bij het leren dus. Omdat deze piano beschikt over gewogen toetsen, leer je op de juiste manier piano spelen. De Graded Hammer toetsen zijn gebaseerd op de akoestische Yamaha CFX vleugel. Wil je dus voor een gangbare prijs een digitale piano kopen die veel lijkt op een akoestische, dan is de YDP-114 voor jou gemaakt.

#3 Yamaha P-125B digitale piano zwart

Voor de nummer drie in deze lijst kom ik weer terug op een digitale piano uit de P-serie. Deze piano is de opvolger van de P-115 en is een van de beste verkochte digitale piano’s van Yamaha. We hebben het hier over de P-125B. Naast 24 standaardklanken kun je bij deze digitale piano ook gebruikmaken van 20 bas- en drumtracks. Binnen no-time heb jij dus een hele band opgetrommeld en ben je klaar om eigen muziek te maken. Ook deze piano bevat 88 Graded Hammer toetsen die ook nog kunnen ingesteld worden in kracht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte aanslag of juist een zwaardere aanslag.

Yamaha P-125B digitale piano zwart

Vooral het geluid is wat deze digitale piano zo speciaal maakt. Door het 2-weg systeem komt het geluid zowel onder als boven uit de piano waardoor het net lijkt of je op een akoestische piano speelt. De P-125B beschikt over een Table EQ-functie waardoor je deze ook prima zonder standaard kunt gebruiken zonder een verandering in geluid te horen. Voor studenten of mensen met een wat kleinere kamer of studio is dit natuurlijk perfect. Ten eerste kun je de digitale piano door het lichte gewicht makkelijker meenemen, maar ook opbergen wanneer nodig.

#4 Yamaha NP-12 Piaggero

Niet iedereen is fan van alle toeters en bellen en functies die sommige piano’s bevatten. Mocht je op zoek zijn naar een eenvoudige digitale piano, dan is de NP-12 Piaggero perfect voor jou. Deze piano heb je in huis voor maar 200 euro. Deze simpele piano heeft een mooie stereo klank van een Yamaha concertvleugel. Daarnaast beschikt deze piano over een aantal extraatjes om het toch even net wat luxer te maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van iOS-apps met meer opties toe te voegen aan je pianospel. Met nog geen 5 kilo is deze digitale piano perfect om mee te nemen naar eventuele pianolessen.

Yamaha NP-12 Piaggero

Waar andere pianoliefhebbers vooral van op kijken is het geluid dat er uit de piano komt. Een perfecte prijs-kwaliteit verhouding kun je wel zeggen. De samples op deze digitale piano klinken erg waarheidsgetrouw. Ook is hij aanslaggevoelig en speelt licht. Voor beginners is dit vooral prettig omdat je zo minder snel last krijgt van handen die moe worden.

#5 Yamaha NP-32 Piaggero keyboard/digitale piano zwart

Als laatste in het rijtje wil ik je graag nog een andere optie laten zien van een Piaggero piano. Dit is de Yamaha NP-32. Deze piano biedt net iets meer kwaliteit, maar heeft toch nog een erg eenvoudig ontwerp. Deze digitale piano heeft 76 semi gewogen toetsen en een polyfonie van 64. Hierdoor is deze piano perfect geschikt voor beginners, maar net iets te min voor de gevorderde pianist.

Yamaha NP-32 Piaggero

Yamaha heeft aan deze piano een reverb-algoritme toegevoegd om de illusie van een concertzaal te geven. Door andere gebruikers van deze piano wordt het geluid als erg mooi ervaren, zowel met als zonder koptelefoon. Er zijn veel instellingen te veranderen op deze piano wat veel plezier geeft in het spelen. Wat sommige wel aanraden is om externe boxen aan de piano te koppelen voor een nog beter geluid.

Conclusie

Zoals je kunt lezen zijn ervoor zowel beginners als gevorderden genoeg piano’s van Yamaha op de markt. Ben jij meer fan van een compacte en simpele digitale piano, dan is een Piaggero zeker het proberen waard. Wil je toch het liefst achter een zo goed als echte piano zitten, maar heb je hier het budget niet voor, dan kun je juist beter gaan voor de Arius collectie van Yamaha. Kort om, over de kwaliteit en looks van deze Yamaha digitale piano’s valt niet te twisten. Hopelijk heb jij na het lezen van dit artikel een keuze kunnen maken in een nieuwe digitale piano van Yamaha.

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!