december 27

0 comments

Top #5 Beste Western Gitaren Voor Beginners Om Te Kopen!

By Peter

december 27, 2020


Als je op zoek naar een nieuwe gitaar bent, weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keus. Je kunt bijvoorbeeld voor een akoestische gitaar gaan of je kunt voor een elektrische gitaar zijn. Wist je echter dat er van een akoestische gitaar ook nog tal van varianten bestaan?

Ja, onder de noemer ‘akoestische gitaren’ vallen ook de welbekende western gitaren. Deze gitaren heeft een vlak bovenblad en heeft snaren van staal. Opvallend is verder dat een western gitaar veel variaties kent op het gebied van bijvoorbeeld vorm, kleur, grootte en klankkast.

Juist door het uitgebreide aanbod is het niet makkelijk om de beste western gitaar te kopen. Graag help ik jou daar dan ook een handje bij; ik ben speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste western gitaar. Uiteindelijk heb ik een top 5 voor je samen weten te stellen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

#5. Fender Classic Design CD-60SCE Black

Deze top 5 met beste western gitaren trap ik graag af met deze variant van het merk Fender. Deze western gitaar heeft een zwarte klankkast, een massief bovenblad en zes stalen snaren. Met deze snaren ben je in staat om een prachtige klank te creëren, waarbij met name het warme geluid van de gitaar opvalt.

Om dit warme geluid te creëren, heeft Fender gekozen voor een piëzo-element van het bekende merk Fishman. Dit element is geplaatst onder de brugkam, waardoor je dus altijd van de warme klanken weet te genieten.

Niet alleen over de snaren ben ik zeer te spreken, maar ook over de walnoothouten toets van de Fender Classic Design CD-60SCE Black westerngitaar. Deze toets is namelijk voorzien van een gestijlde frets, waardoor je altijd de optimale controle over deze toets hebt.

Al met al ben ik zeer te spreken over de Western gitaar. Ik vind dat de Western gitaar een gaaf design heeft én dat de gitaar eigenlijk direct passend was op mijn lichaam. Ook vanwege de hoogwaardige onderdelen, de stalen snaren en het massieve bovenblad spreekt deze western gitaar mij in ieder geval erg aan.

Wil jij graag op deze western gitaar prachtige klanken gaan creëren? Dan kun je rekening houden met een aanschafprijs van ongeveer 250 euro. In mijn ogen staat dit prijskaartje absoluut in verhouding tot de kwaliteit én de mogelijkheden van deze gitaar. Mocht je graag de beste western gitaar willen kopen, is deze variant van Fender in ieder geval een prima keus!
Fender Classic Design CD-60SCE Black

#4. Fazley FE118CN elektrisch-akoestische westerngitaar naturel

Toen ik zelf op zoek naar een western gitaar was, viel mijn oog eigenlijk al snel op deze gitaar van het merk Fazley. Waarom? Omdat naar mijn mening deze gitaar een zeer fraaie vormgeving kent, terwijl het prijskaartje ook bijzonder aantrekkelijk is. Voor deze gitaar betaal je een bedrag van ongeveer 100 euro; dat is dan ook één van de redenen waarom dit in mijn ogen één van de beste western gitaren voor beginners is.

Qua uitstraling heeft Fazley bewust gekozen voor een klassieke doch stijlvolle stijl. De kast is uitgevoerd in hout en is en ook de toets is uitgevoerd in een (andere) houtsoort. Al met al prachtig, maar daar draait het uiteraard niet alleen om bij een western gitaar.

Onder aan de streep draait alles om de klanken van de gitaar; ook daar ben ik zeer te spreken over. Dit komt puur doordat de klanken van deze gitaar zeer warm en rijk te noemen zijn. Ook dit is weer te danken aan de keuze voor het gebruikte materiaal; met name de houtsoorten mahonie en sparrenhout spelen hier een bepalende rol bij.

Verder vind ik het ook ideaal dat de topkam slechts 42,5 mm breed is. Juist doordat deze topkam zo smal is, kun je moeiteloos alle akkoord pakken. Ook voor beginnende gitaristen met kleinere handen is deze western gitaar dus zeer geschikt.

Tot slot wil ik ook nog benoemen dat deze western gitaar voor beginners standaard een ingebouwd stemapparaat heeft. Dit stemapparaat is de variant met een display, waardoor je razendsnel kunt testen of alle snaren op de juiste manier gestemd zijn. Al met al ben ik over deze western gitaar zéér te spreken. Wil je als beginner niet al te veel geld aan de koop van een nieuwe western gitaar geven? Dan is dit zelfs in mijn ogen één van de beste gitaren die je kunt kopen!

Fazley FE118CN elektrisch-akoestische westerngitaar naturel

#3. Takamine GN93CE-NAT elektrisch-akoestische westerngitaar

Het aanbod van western gitaren is tegenwoordig vrij divers, waardoor je in alle prijsklassen wel een geschikte western gitaar voor beginners kunt vinden. Ben jij bereid om relatief veel geld voor een western gitaar neer te leggen? Dan is de aanschaf van deze Takamine western gitaar aan te raden. Om meerdere redenen ben ik zeer te spreken over deze unieke western gitaar.

Waarom ik deze western gitaar zo uniek vind? Dat is met name te danken aan de unieke achterkant van deze gitaar. Het merk Takamine heeft hierbij voor een achterkant van gewolkt esdoorn en palissander gekozen, waardoor deze gitaar echt een onderscheidende klank heeft. De klank is rijk, maar kent tegelijkertijd ook onwijs veel diepte. Al met al echt een heerlijk geluid voor de ogen.

Verder heeft Takamine naar mijn mening ook voor de juiste onderdelen gekozen. Zo heeft deze gitaar een TK-40D voorversterker, een Notch filter, een stemapparaat mét LED-display en een 20-frets palissander toets. Al deze onderdelen dragen bij aan het speelplezier, aan de prachtige klanken én aan mijn positieve bevindingen!

Als je het beste western gitaar voor beginners wilt kopen, is dit absoluut één van de beste keuzes. Wel is het goed om rekening te houden met een fors prijskaartje; je betaalt ruim 500 euro voor deze western gitaar. Dat is dan ook dé reden waarom ik deze gitaar niet hoger in deze top 5 heb gezet.

Takamine GN93CE-NAT elektrisch-akoestische westerngitaar

#2. Fender FA-125CE Dreadnought Naturel E/A western gitaar

Wil je graag de beste western gitaar voor beginners kopen? Dan is de kans vrij groot dat je uiteindelijk bij het merk Fender uit gaat komen; in deze top 5 vind je immers al twee varianten van dit merk. Ook over deze western gitaar van het merk Fender ben ik namelijk zeer te spreken.

De prijs-kwaliteitsverhouding, de uitstraling en de gekozen onderdelen. Stuk voor stuk ben ik hier over te spreken, waarbij met name het fraaie design mij in positieve zin opgevallen is. Fender heeft bij deze gitaar gekozen voor twee soorten bruin: een lichte bruintint aan de voorkant en een donkere bruintint aan de zijkant en achterkant van deze western gitaar.

Fender heeft hierbij voor sparrenhout en lindehout gekozen, waardoor de klanken volledig in balans zijn. Met dank aan de ingebouwde Fishman voorversterker kun je bovendien alle kanten op met deze western gitaar; met behulp van een 6.35 mm mono-jack kabel kun je deze gitaar zelfs aansluiten op een akoestische gitaarversterker. Ideaal voor een beginner, aangezien je hiermee zelfs de bass en treble naar eigen wens in kunt stellen!

Iets wat mij ook in positieve zin opgevallen is, is het prijskaartje van deze western gitaar. Voor deze gitaar betaal je een bedrag van ongeveer 170 euro; de prijs-kwaliteitsverhouding is wat mij betreft dan ook ideaal te noemen. Dit is bovendien dé reden waarom deze Fender western gitaar boven de hierboven besproken Takamine western gitaar geëindigd is!

Fender FA-125CE Dreadnought Naturel EA western gitaar

#1. Ibanez TCY10E-BK Talman elektrisch-akoestische westerngitaar

Zo, het is de hoogste tijd om te bespreken wat de beste western gitaar voor beginners is. In mijn ogen kun je als beginner zijnde het beste kiezen voor deze western gitaar van het merk Ibanez. Deze western gitaar ziet er onwijs gaaf uit, ligt heerlijk in de hand, heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en biedt enkele handige extra’s.

Met deze western gitaar weet je de kenmerken van een akoestische- én een elektrische gitaar perfect met elkaar te combineren. Deze western gitaar heeft namelijk het design van een elektrische gitaar, maar biedt de volle klanken van een akoestische gitaar. Deze beide gitaarsoorten heeft Ibanez echt op een indrukwekkende manier met elkaar weten te combineren.

Ook qua materiaalgebruik heeft Ibanez in mijn ogen de juiste keuzes gemaakt. Zo zijn de zijkant en achterkant vervaardigd van mahonie en is de top van de gitaar vervaardigd van sparrenhout. Door deze twee houtsoorten geniet je van een warme en heldere klank. Om die klanken te creëren, kun je gebruik maken van de brug en toets die vervaardigd zijn van palissander. Al met al dus een geweldige combinatie van de beste houtsoorten.

Bijkomend voordeel is dat deze western gitaar een ingebouwde voorversterker én stemapparaat. Bovendien kun je ook nog deze gitaar eenvoudig aansluiten op bijvoorbeeld een externe gitaarversterker of een mengpaneel.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat ik de volgende conclusie kan trekken: deze gitaar van Ibanez is de beste western gitaar voor beginners die je kunt kopen. Deze gitaar voldoet aan al mijn verwachtingen, is reeds populair bij mijn partner Bax-shop én is dus ook nog eens relatief gunstig geprijsd. Al met al is dit de beste western gitaar voor beginners!

Ibanez TCY10E-BK Talman elektrisch-akoestische westerngitaar

Koopgids

Je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met de beste western gitaren voor beginners. Doordat ik zelf al deze gitaren uit heb kunnen testen, heb ik een goed vergelijk kunnen maken. Dáár is deze gehele top 5 dan ook op gebaseerd.

Maar, op welke vlakken kun je de western gitaren nou goed met elkaar vergelijken? En welke criteria zijn eigenlijk onwijs belangrijk bij een western gitaar? Op die twee vragen geef ik graag nog een antwoord in deze koopgids. Dankzij de informatie uit deze koopgids kun jij jouw zoektocht naar de beste western gitaar voor beginners direct in gang zetten!

Uitstraling + vormgeving

Als je een gitaar aan wilt schaffen, is het uiteraard belangrijk om goed naar de uitstraling van de gitaar te kijken. De gitaar moet qua kleurgebruik én qua vormgeving volledig naar jouw wens zijn. Zéker in het aanbod van western gitaren heb je gelukkig meer dan voldoende keus.

Probeer dus voor jezelf te bepalen welke western gitaar je het mooiste vindt. Kijk hierbij echter niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar de vormgeving. De vormgeving is uiteindelijk bepalend voor de manier waarop de gitaar in jouw handen ligt.

Kijk hierbij ook heel goed naar de afmetingen van de topkam. Des te breder deze topkam is, des te lastiger het is om de akkoorden te pakken. Mocht je bijvoorbeeld relatief klein zijn, is het dus verstandiger om voor een gitaar met een smalle topkam te kiezen!

Materiaalgebruik

Nagenoeg alle western gitaren zijn van hout vervaardigd. Maar, voor welke houtsoort kun je nou het beste kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren op het gebied van uitstraling en klank. Sommige houtsoorten brengen een gebalanceerde klank met zich mee, terwijl andere houtsoorten juist voor een volle en rijke klank zorgen.

Ik wil je dan ook graag aanraden om goed naar de verschillende houtsoorten van de gitaar te kijken. Let hierbij op de houtsoort van de top, op de houtsoort van de zijkant(en) en op de houtsoort van de achterkant. Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar de houtsoort van de toets te kijken.

Voorversterker/stemapparaat

Wil je echt alles uit jouw nieuwe western gitaar gaan halen? Dan is het wenselijk dat deze gitaar een ingebouwde voorversterker én een stemapparaat heeft. Dankzij deze twee (extra) onderdelen kun je namelijk nog meer van de mogelijkheden van een western gitaar genieten. Bovendien weet je hiermee jouw gitaarspel sneller naar een hoger te tillen.

Merk

Ook wil ik je graag aanraden om goed naar het merk van de western gitaar te kijken. In mijn ogen kun je het beste voor een gitaar van één van de gerenommeerde merken kiezen, waaronder de merken die ik in dit artikel besproken heb. Deze merken weten simpelweg de juiste kwaliteit te leveren en scoren niet voor niets flinke verkoopcijfers.

beste-western-gitaren-voor-berginners-om-te-kopen

Prijskaartje

Tot slot wil ik je nog wijzen op het prijskaartje van de western gitaren. Als je de beste western gitaar voor beginners wilt kopen, heb je in ieder geval de keus uit vrij veel prijsklassen. Wil je bijvoorbeeld maximaal 150 euro aan de beste western gitaar voor beginners uitgeven? Of heb je méér budget tot jouw beschikking? Ongeacht wat jouw budget is, weet je één ding zeker: je kunt uit meer dan genoeg interessante western gitaren kiezen!

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde western gitaren gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Als je één van de gitaren uit dit artikel aanschaft, doe je in ieder geval een verstandige aankoop. Dat is iets waar ik absoluut van overtuigd ben; veel plezier met jouw nieuwe western gitaar én veel oefen-/en speelplezier!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!