december 15

0 comments

Top #10 Beste Gitaarmerken Van 2021! | Western/Akoestisch/Klassiek

By Peter

december 15, 2020


Ben je op zoek naar een nieuwe gitaar en wil je er voor zorgen dat je simpelweg de juiste koopt of ben je gewoon wat aan het oriënteren? In beide gevallen zit je precies goed met dit artikel over de top 10 beste gitaarmerken van de wereld.

De juiste gitaar kopen is enorm belangrijk als je goed gitaar wil leren spelen. Als je namelijk een slechte gitaar koopt dan kan het zo zijn dat het proces van leren langer duurt dan normaal.

Hierdoor gaat vaak je motivatie naar beneden en zal je zien dat je uiteindelijk geen plezier gaat halen uit het spelen van de gitaar. Wat natuurlijk zonder is, want het is geweldig! Daarom ga je in dit artikel ontdekken wat de 10 beste keuzes zijn voor jou.

De 10 beste gitaarmerken om te kopen

Hieronder vind je wat de 10 beste gitaarmerken zijn die je kunt kopen. Je vind goedkopere gitaarmerken, voor de beginner, maar ook duurdere gitaarmerken voor gevorderden of mensen die met een duurdere professionele gitaar willen beginnen.

Complete beginner en wil je een akoestische gitaar kopen? Lees dan ook even mijn artikel met de 7 beste akoestische gitaren voor beginners.

#1: Fender Musical Instruments Corporation

Het eerste merk en een van mijn favoriete merken is Fender Muscial Instruments Corporation, ook wel gewoon Fender. Fender is een merk dat allerlei instrumenten en toebehoren maken. Zo maken ze bijvoorbeeld ook versterkers, waar ze ooit meer begonnen zijn, en elektrische piano's.

Maar waar Fender vooral bekend mee is geworden zijn haar elektrische (bas)gitaren. Het is een bedrijf van Amerikaanse origine en brengt prachtige en betaalbare en allerlei verschillende gitaren op de markt.

Fender is een erg goed merk voor zowel beginners als gevorderden. Ze hebben namelijk allerlei gitaren in verschillende prijscategorieën van extreem hoge kwaliteit. Hier vind je het meest uitgebreide assortiment aan Fender gitaren!

Fender is wat mij betreft een van de beste gitaarmerken van de wereld.

#2: LaPaz

LaPaz is een niet zo heel bekend gitaarmerk, maar wel een om naar te gaan kijken als je een beginner bent en nog niet weet of je gitaarspelen wel zo leuk vindt. LaPaz gitaren zijn namelijk echte beginnersgitaren.

Het zijn veelal klassieke Spaanse gitaren. Deze zijn ontzettend leuk om mee te beginnen. Maar het allergrootste voordeel van de LaPaz gitaren, zijn de prijzen. Je kunt namelijk al voor een paar tientjes een LaPaz gitaar in het bezit hebben.

De kwaliteit van de gitaar is uiteraard wat minder, maar je kan ook niet anders verwachten van een gitaarmerk dat gitaren uitbrengt onder de €100,-. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan LaPaz gitaren.

#3: Music Man

Het verhaal van gitaarmerk 'Music Man' is erg mooi al zeg ik het zelf. Dit merk is een Amerikaans bedrijf dat ontstaan is uit onvrede. Forrest White en Tom Walker begonnen namelijk in 1971 zelf een onderneming. Ze waren ontevreden over hun toenmalig werkgever: Fender.

Music Man is uitgegroeid tot een bekend en goed merk dat zich voornamelijk bezighoudt met het maken van (elektrische)gitaren en basgitaren.

De gitaren van Music Man zijn echt prachtig en daar betaal je dan ook wel voor. Maar eenmaal een Music Man is altijd een Music Man. Ze spelen heerlijk en zien er dus bovendien ook erg goed uit. Bekijk het grote aanbod van Music Man gitaren hier.

beste-gitaarmerken-music-man

#4: Washburn

Washburn heb je waarschijnlijk wel eens van gehoord als je al wat langer in de gitaarwereld zit of al wat langer op zoek bent naar een goede gitaar. Washburn bestaat namelijk al sinds 1883 en is opgericht in Chicago, Amerika.

Het bedrijf is onderdeel van U.S. Music Corporation en heeft al gitaren gemaakt voor bekende gitaristen. Naast gitaren maakt Washburn ook andere instrumenten. Denk aan banjo's, basgitaren en mandolines. Ook bouwt het versterkers.

Washburn heeft zowel akoestische westerngitaren, wat hele goede beginnersgitaren zijn, als elektrische gitaren. Het mooie aan het merk Washburn is dat zij hoge kwaliteit gitaren aanbieden voor een hele scherpe prijs. Zeker een merk om te bekijken als je een kwaliteit gitaar wilt kopen, maar niet veel budget hebt.

Bekijk het aanbod Washburn gitaren direct en schaf vandaag nog een van de beste gitaarmerken aan!

#5: Gretsch

In 1883 werd er een nieuw Amerikaans bedrijf opgericht door Friedrich Gretsch genaamd 'Gretsch'. Dit merk is uitgegroeid tot een enorm bekende fabrikant van gitaren, versterkers en slagwerkinstrumenten. Ook maakt Gretsch drumstellen en zijn ze bekend om de prachtige en goede elektrische gitaren.

Gretsch is vrij bijzonder in het ontwerp van de gitaar. Zij maken namelijk de meeste gitaren in viool-vorm. Dit is heel tof om te zien en maakt de gitaren ook echt speciaal. Bekijk ze zelf maar eens op bax-shop.

#6: Fazley

Fazley is een goedkoop gitaarmerk dat voor beginners vaak zeer interessant. Dit merk is opgericht door Harley Benton en is in Nederland te verkrijgen bij bax-shop. Het is een vrij klein merk, maar wel zeer betaalbaar.

Wat ze veruit het meeste maken zijn uiteraard gitaren, basgitaren en versterkers. Hier vind je het uitgebreide assortiment aan Fazley gitaren.

beste-gitaarmerken-fazley

#7: Yamaha

Yamaha is ontzettend bekend in de muziekwereld. Vooral dankzij de digitale piano's, zoals de Yamaha p-45. Het merk is opgericht in 1887 door Torakusu Yamaha. Zij begonnen met het maken van piano's, maar na een lange tijd zijn hier ook andere instrumenten bijgekomen.

Yamaha is bekend en geliefd onder muzikanten. Dit hebben zij te danken aan de kwaliteit van de instrumenten, maar vooral ook aan de betaalbare prijzen. Yamaha is een merk voor iedereen.

De Yamaha heeft ook vooral veel goede beginnersgitaren voor een lage prijs. Bekijk het volledige assortiment hier!

#8: Ortega

De Ortega gitaar is van origine een Spaanse gitaar. Dat zal je vast niet verbazen als je de naam hoort. De gitaren zijn dus Spaanse gitaren en komen in verschillende vormen en maten.

Denk aan akoestische gitaren, klassieke gitaren, maar ook elektrische-akoestische Spaanse gitaren. De gitaren zin prima betaalbaar en vaak zelfs goedkoop.

Bekijk het assortiment Ortega gitaren hier.

beste-gitaarmerken-ortega

#9: Ibanez

Ibanez is een bedrijf waarvan de wortels uit Japan komen. Een echt Japans gitaarmerk dus. He bedrijf specialiseert zich op elektrische gitaren en dat heeft het altijd al gedaan. 

Ze hebben zich inmiddels zeker bewezen door prachtige en populaire gitaren te maken. Ze hebben modellen die een paar honderd euro kosten, maar ook modellen waarbij je meer dan €1.000,- euro betaalt. Zo hebben we wel voor iedereen wat.

Check hier het grootste aanbod van Ibanez gitaren in Nederland.

#10: Gomez

Gomez is een gitaarmerk dat bekendstaat om haar klassieke gitaren. Gomez is wederom een goedkoop gitaarmerk dat ik zeer geschikt acht voor de beginnende gitarist.

Het heeft een uitgebreid assortiment en is ook erg geliefd in Nederland & België. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de prijs/kwaliteit verhouding van deze gitaren.

Bekijk hier het uitgebreide assortiment van Gomez gitaren.

beste-gitaarmerken-gomez

Beste gitaarmerken conclusie

Je hebt mijn top 10 beste gitaarmerken gelezen. Ik heb ervoor gekozen om een gezonde mix te gebruiken van gitaarmerken die voor iedereen betaalbaar zijn en de wat duurdere en exclusieve gitaarmerken.

Besluit voor jezelf waar jij voor wil gaan. Ben je een beginner en twijfel je nog of het wat voor jou is? Ga dan aan de slag met een goedkope beginnersgitaar, zoals de Washburn of de Yamaha. 

Ben je al zeker dat je gitaar wil blijven spelen of wil je een extra toffe gitaar kopen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Fender. Een van mijn favoriete en beste gitaarmerken.

De keuze is hoe dan ook aan jou. Kom je er nog niet uit en wil je eerst leren wat voor jou de beste beginnersgitaar is? Meld je dan eens aan voor deze gratis online gitaarlessen.

Hier ga je aan de slag met de beginselen van het gitaarspelen. Ook het uitkiezen van een geschikte gitaar! 

Wil je direct goed gitaar leren spelen? Volg dan de cursus die ik ook gevolgd heb. Dit is de Gitaarles van Koen cursus en is een absolute aanrader.

Lees ook mijn Gitaarles van Koen review als je eerst meer te weten wilt komen over deze cursus en mijn ervaringen hiermee!

gratis-proefcursus-gitaar-leren-spelen-koen-snoek-268x450-268x450-1-244x350

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!