februari 7

0 comments

Beste Elektrische Gitaar Onder €300,- Euro Kopen? Top #5!

By Peter

februari 7, 2021


Lijkt het jou ook zo leuk om op een gitaar te kunnen spelen? Wil jij graag de prachtige klanken uit bekende liedjes na gaan doen? En lijkt het je ook leuk om te improviseren? Als je een verregaande interesse in gitaren hebt, is het aan te raden om direct op zoek te gaan naar een goede gitaar. Je kunt immers beter spijt hebben van aankopen die je wél hebt gedaan dan van aankopen die je níet hebt gedaan. Indien je al langere tijd aan een gitaar zit te denken, ga je hoogstwaarschijnlijk sowieso geen spijt krijgen.

Wil je echter niet al te veel geld aan een nieuwe elektrische gitaar uitgeven? Dat is iets wat ik me goed voor kan stellen. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je: ook voor relatief lage bedragen kun je een geweldige elektrische gitaar aanschaffen. Met dit artikel wil ik je graag een handje gaan helpen!

Speciaal voor jou ben ik namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische gitaar onder 300 euro. Ik heb het uitgebreide assortiment aan een strenge keuring onderworpen, waarna ik uiteindelijk een top 5 samen heb kunnen stelen. Over deze 5 beste elektrische gitaren onder 300 euro wil ik je graag hieronder in het kort nader informeren.

Vind je het lastig om voor jezelf een vergelijk te maken? Dan verwijs ik je ook graag naar de koopgids aan het einde van dit artikel. In die koopgids leg ik uit wat de belangrijkste criteria van een elektrische gitaar zijn en waar je dus heel goed op moet letten. Juist door op die criteria te letten, kun je de beste elektrische gitaar onder 300 euro kopen!

#5. Fazley FTL218XW Exotic Wood elektrische gitaar

In het aanbod van elektrische gitaren komen meerdere merken veelvuldig naar voren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Fazley, waarbij onder meer de scherpe prijsstelling elke keer weer opvalt. Dit merk is in staat om geweldige elektrische gitaren tegen scherpe prijzen te bieden, zoals ook bij deze Fazley FTL218XW Exotic Wood elektrische gitaar het geval is.

Zoals je op de foto kunt zien, heeft deze gitaar een stoere uitstraling. De body kent een zwart gedeelte in combinatie met een houten gedeelte, terwijl dat houten gedeelte ook bij het stemapparaat weer naar voren komt. Rondom de snaren heeft Fazley voor een bruine kleur gekozen, waardoor de elektrische gitaar echt een uniek design heeft.

Ook de kwaliteit van deze elektrische gitaar is dik in orde. Zo is de klank zeer helder en uitgesproken, zorgt de vaste brug voor een stevige klank en geniet je van de juiste materialen. Zo is de body van lindehout vervaardigd en is de hals van esdoorn vervaardigd. Deze twee houtsoorten tezamen zorgen voor een veelzijdige klank. Wil je van die veelzijdige klank genieten? Voor deze beste elektrische gitaar onder 300 euro betaal je een bedrag van slechts 85 euro. Echt een koopje gezien de kwaliteit en de uitstraling van de gitaar. In mijn ogen is dit echt een prima elektrische gitaar voor beginners.

Fazley FTL218XW Exotic Wood elektrische gitaar

#4. Epiphone Les Paul Studio Ebony E1 elektrische gitaar

Ben je op zoek naar de beste elektrische onder 300 euro? Ben je ook bereid om een bedrag te betalen dat enigszins in de buurt van deze 300 euro komt? Dan heb ik ook een geschikte variant voor je gevonden. Over deze Epiphone Les Paul Studio Ebony E1 elektrische gitaar ben ik namelijk zeer te spreken.

Met deze gitaar krijg je de kans om te genieten van een iconische gitaar. Het merk Epiphone is namelijk een dochteronderneming van het geweldige merk Les Paul. Dat laatstgenoemde merk weet al jarenlang iconische gitaren te produceren, waarvan je vlagen terug ziet in deze voordelige elektrische gitaar.

Voor deze elektrische gitaar betaal je ongeveer 285 euro, maar daar krijg je dan ook een hele hoop voor terug. Het apparaat heeft twee passieve humbuckers die voor een stevige en fraaie klank zorgen. Dankzij deze humbuckers is deze gitaar ook geschikt voor tal van muziekstijlen: metal, pop, rock en blues zijn hier enkele voorbeelden van.

Verder kun je bij deze elektrische gitaar ook nog zelf de toon- en volumeregeling bepalen. Je houdt hierdoor totale controle over de uiteindelijke klanken van de gitaar. Bovendien heeft men bij deze gitaar gekozen voor de best mogelijke materialen; de body is bijvoorbeeld van mahoniehout vervaardigd. Voor al dit moois hoef je dus minder dan 300 euro te betalen.

 Met het oog op de kwaliteit én de uitstraling kan ik de aanschaf van deze gitaar van harte aanraden. Zoals het een echte Les Paul betaamt, is ook deze gitaar nog eens fraai vormgegeven. Epiphone heeft gekozen voor een compleet zwarte body in combinatie met een bruine kleur rondom de snaren. Prachtig, stoer en zelfs ietwat luxe!

Epiphone Les Paul Studio Ebony E1 elektrische gitaar

#3. Jackson JS12 Dinky Metallic Blue

In de wereld van elektrische gitaren is ook het merk Jackson vrij goed vertegenwoordigd. Dit merk weet geweldige elektrische gitaren te leveren die ook nog eens betaalbaar zijn. Dat is ook duidelijk terug te zien bij de Jackson JS12 Dinky Metallic blue variant; om meerdere redenen kan ik de aanschaf van deze voordelige gitaar absoluut aanraden.

Laat ik maar aftrappen met het bespreken van de prachtige uitstraling van deze gitaar. De vorm van de body is uniek te noemen, terwijl de kleur van de body ook zeer creatief is. Op deze body tref je niet één kleur blauw aan, maar juist meerdere kleuren blauw. De elektrische gitaar krijgt hierdoor een stoere, fraaie en ook zeker unieke uitstraling. Ook de vorm van het stemapparaat is overigens bijzonder te noemen.

Qua kwaliteit hoef je je over deze gitaar ook geen zorgen te maken. Het merk Jackson heeft voor louter de beste materialen gekozen, waaronder een lindehouten body en een hals van esdoorn. Deze hals is bovendien op de body geschroefd, waardoor je na verloop van tijd ook makkelijk onderdelen zelf kunt vervangen.

Verder heeft Jackson gekozen voor een 24 frets, voor twee high output humbuckers en voor drie verschillende standen. Dankzij deze standen kun je zelf de toon en het volume bepalen, waardoor je de verschillende klanken volledig naar eigen wens in kunt stellen. Zodra je deze gitaar om je nek heen hangt, begint het plezier maken eigenlijk direct.

Moet je voor al dit moois nou de hoofdprijs betalen? Nee, dat valt relatief gezien echt mee. Voor deze elektrische gitaar van Jackson betaal je nog geen 250 euro. Voor dat relatief lage bedrag krijg je echt een complete, prachtige en veelzijdige elektrische gitaar. Een gitaar waar je bovendien direct mee uit de voeten kunt!

Jackson JS12 Dinky Metallic Blue

#2. Fazley Fury FST630VWH-MSC Vintage White met scalloped neck

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met een prima gitaar van Fazley. Zoals ik in die review al aangaf, is Fazley echt goed vertegenwoordigd in de wereld van relatief voordelige elektrische gitaren. Dat is ook gebleken bij het samenstellen van de rest van deze top 5; ook plek 2 wordt namelijk ingenomen door een elektrische gitaar van Fazley.

Het gaat hierbij om deze Fazley Fury FST630VWH-MSC Vintage White met scalloped neck. Deze gitaar heeft een prachtige vormgeving, kent een unieke hals en levert bovenal prachtige klanken af. Gezien de kwaliteit van deze gitaar zou je verwachten dat je de hoofdprijs moet betalen, maar niets is minder waar. Voor deze elektrische gitaar betaal je een bedrag van ongeveer 250 euro. Indien je van een korting weet te profiteren, betaal je zelfs minder dan 200 euro!

De uitstraling van deze gitaar is vrij lastig te beschrijven. De body is prachtig, de snaren zien er strak uit en ook het stemapparaat is fraai vormgegeven. Maar, het is vrij lastig om de exacte kleur van de gitaar te benoemen. Fazley heeft gekozen voor een wit vlak op de body, terwijl de rest van de body een soort van lichtgele kleur heeft. Het gebied rondom de snaren heeft een lichtbruine kleur, waardoor de gitaar echt een aparte en unieke uitstraling heeft.

Met name met de gescallopeerde esdoorn toets weet deze gitaar zich te onderscheiden. Wat dit precies inhoudt? Nou, Fazley heeft ervoor gekozen om uitsparingen te maken in het hout tussen de frets. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je meer grip op de snaren krijgt; hierdoor kun je nog makkelijker en beter de meest prachtige klanken met deze gitaar creëren.

 Verder heeft deze gitaar een body van lindehout, drie passieve staggered alnico 5 single-coils, een master volumeregeling en een 5-weg elementschakelaar. Dankzij die schakelaar kun je dus veel invloed uitoefenen op de klanken en ook op het volume. Ik ben van mening dat dit één van de beste elektrische gitaren onder 300 euro is; voor verschillende genres is deze gitaar zéér geschikt!

Fazley Fury FST630VWH-MSC Vintage White met scalloped neck

#1.  Epiphone SG Special Satin E1 Vintage Worn Ebony elektrische gitaar

In dit artikel heb je vooralsnog kennis kunnen maken met 4 goede elektrische gitaren onder 300 euro. Onder aan de streep kan er echter maar één de beste zijn. In mijn ogen is deze Epiphone SG Special Satin E1 Vintage Worn Ebony de beste elektrische gitaar onder 300 euro.

Deze elektrische gitaar lijkt enigszins op de variant die ik op plek 4 in deze top 5 heb gezet. Ook die variant is door Epiphone vervaardigd, maar die variant is op de Les Paul gitaren gebaseerd. Déze gitaar is echter volledig zelf door Epiphone gemaakt, waarbij ik over meerdere zaken zeer te spreken ben.

Zo vind ik allereerst dat Epiphone voor de juiste onderdelen gekozen heeft. De 22 medium jumbo frets zorgt voor veel spelplezier, terwijl ook het D-hals profiel voor veel gemak zorgt. Dankzij de verschillende materialen levert deze elektrische gitaar bovendien een unieke en rijke klank.

Epiphone SG Special Satin E1 Vintage Worn Ebony elektrische gitaar

Die klank is onder meer te danken aan de palissander toets. Deze toets werkt perfect samen met de 22 medium jumbo frets, waardoor je van een prachtige klank weet te genieten. Aan deze klanken dragen ook de mahoniehouten hals en mahoniehouten body bij. Ja, je leest het goed: zowel de hals als de body van deze elektrische gitaar zijn van mahoniehout vervaardigd.

Iets wat mij ook absoluut aanspreekt, zijn de dubbele humbuckers. Epiphone heeft gekozen voor een passieve 700T humbucker en een 650R humbucker. Deze twee humbuckers tezamen zorgen ook voor de rijke en warme klank. Bovendien kun je deze klank ook naar eigen wens instellen, zodat je nóg meer van jouw gitaarspel gaat genieten.

 Al met al is deze variant wat mij betreft de beste elektrische gitaar onder 300 euro. Dat is overigens ook nog te danken aan het prijskaartje van deze gitaar; je betaalt net iets meer dan 200 euro voor deze beste elektrische gitaar onder 300 euro. Wat wens je nog meer? Overigens ben ik niet de enige die enthousiast over deze elektrische gitaar is, zoals uit onder meer onderstaande beoordeling blijkt:
epiphone SG Special Satin E1 Vintage Worn Ebony elektrische gitaar-ervaring

Koopgids

Wil jij graag de beste elektrische gitaar onder 500 euro kopen? In mijn ogen kun je dan het beste kiezen voor de hierboven besproken Epiphone elektrische gitaar. Wil je voor jezelf echter een goed vergelijk tussen de verschillende interessante varianten maken? Dan is het aan te raden om onderstaande koopgids goed door te nemen.

In deze koopgids bespreek ik in het kort wat de belangrijkste criteria van een elektrische gitaar zijn. Als je goed op deze criteria weet te letten, kun je direct de beste elektrische gitaar onder 300 euro voor jezelf uitkiezen.

Lees ook: beste elektrische gitaar onder €500 euro kopen

Uitstraling

Als je online naar een elektrische gitaar op zoek gaat, heb je veel vergelijkingsmateriaal. Het is echter lastig om een goed vergelijk te treffen, aangezien je de gitaar niet met eigen ogen kunt aanschouwen of even vast kunt houden.

Om toch een goed vergelijk te kunnen maken, is het daarom aan te raden om goed naar de uitstraling te kijken. Kijk goed naar de vormgeving van de body, kijk goed naar het kleurgebruik en kijk goed naar het materiaal waarvoor gekozen is. Het materiaal is bepalend voor de klank van de elektrische gitaar, maar ook zeker voor de uitstraling. Dat heb je ook al duidelijk kunnen zien in de varianten die ik hierboven besproken heb.

Let tevens ook goed op de kleur van de elektrische gitaar. Je kunt kiezen uit een gitaar die slechts één kleur heeft, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een multicolor kleurstelling. De keus is op dit vlak echt volledig aan jou.

Conclusie: wil je de beste elektrische gitaar onder 300 euro kopen? Dan is het essentieel om goed naar de uitstraling van de gitaar te kijken. Elke keer als je in de toekomst jouw gitaar ziet staan/liggen, moet je blij zijn met zijn uitstraling.

Model body

Ook is het aan te raden om goed naar het model van de body te kijken. De body is namelijk een van de meest opvallende onderdelen van een elektrische gitaar, waarbij de kleur en de body bepalend zijn.

 In het aanbod van elektrische gitaren tot 300 euro vind je de volgende modellen body’s terug:


  • ST
  • TE
  • Single cut
  • Double cut
  • Offset
  • Heavy

Wat voor jou het beste model body is? Dat is iets waar je alleen zelf een antwoord op kunt geven. Kijk daarom goed naar de foto’s, check even welk model body het precies is en maak op basis daarvan uiteindelijk jouw keuze.

Aantal snaren & aantal frets

Verder raad ik je ook graag om goed naar de hoeveelheid snaren te kijken. Normaal gesproken heeft een elektrische gitaar zes snaren, maar je kunt ook voor enkele varianten met zeven snaren kiezen. Als ik je van een vrijblijvende tip mag voorzien; kies altijd voor een variant met zes snaren.

Tevens is het aan te raden om goed naar de hoeveelheid frets te kijken. Je kunt hierbij kiezen tussen 19, 20, 21, 22 of 24 frets. De drie laatstgenoemde hoeveelheden zijn de meest populaire en meest voorkomende.

Lees ook: beste elektrische gitaar onder €1.000 euro kopen

Belangrijke onderdelen

Als je de beste elektrische gitaar onder 300 euro wilt kopen, is het dus zaak om een goed vergelijk te maken. Daarbij moet je ook goed naar verschillende onderdelen van de gitaar kijken, waaronder het elementtype. Je kunt hierbij kiezen voor een passieve humbucker, voor een actieve humbucker of voor een single coil elementtype. De single coil (passief) en de humbucker (passief) zijn in ieder geval de meest populaire.

Let ook goed op het brugtype en de hals verbinding. Indien je voor een geschroefde hals verbinding kiest, kun je na verloop van tijd zelf nog onderdelen vervangen. Je kunt echter ook voor een doorlopende of een gelijmde variant kiezen.

Merk

Wil je graag langdurig van jouw nieuwe aankoop genieten? Zorg er dan voor dat je een elektrische gitaar van een gerenommeerd merk koopt. Die merken weten als geen ander hoe ze hoogwaardige en kwalitatieve gitaren kunnen ontwikkelen.

Lees ook: beste elektrische gitaar kopen

Budget

Als je in dit artikel terecht bent gekomen, is jouw maximale budget waarschijnlijk 300 euro. Binnen dit budget bestaan echter de nodige gradaties; wil je bijvoorbeeld 100 of 250 euro uitgeven? De keus is aan jou. Binnen het budget van 300 euro vind je in ieder geval veel interessante varianten!

Meegeleverde accessoires

Ook wil ik je graag nog wijzen op eventuele accessoires die je geleverd kunt krijgen. Je kunt hierbij denken aan een stemapparaat, een hoes en/of een koffer. Het is aan jou om te bepalen aan welke accessoires je eventueel veel waarde hecht.

Slotwoord

 Welke beste elektrische gitaar onder 300 wil jij kopen? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je in ieder geval uit meerdere interessante varianten kiezen. Maak voor jezelf een goed vergelijk, hak de knoop door en geniet direct van een geweldige gitaar. Ook voor nog geen 300 euro kun je een prachtige, hoogwaardige én unieke elektrische gitaar aanschaffen. Veel spelplezier!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!