januari 17

0 comments

Beste Elektrische Gitaar Onder De €1.000,- Kopen? | Top #5!

By Peter

januari 17, 2021


Is het jouw grote droom om op een instrument te kunnen spelen? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een gitaar? Dan ben je zeker niet de enige. In de afgelopen tientallen jaren is namelijk gebleken dat een gitaar, samen met een piano, één van de meest populaire instrumenten is.

Dit zie je dan ook duidelijk terug in het uitgebreide aanbod van gitaren. Voor elke prijsklasse, voor elk niveau (beginner, gevorderde & expert) en voor alle wensen vind je momenteel wel een geschikte gitaar terug. Opvallend is hierbij dat je het zo gek kunt maken als je zelf maar wilt.

Wat ik hiermee bedoel? Nou, je kunt meerdere elektrische gitaren vinden waar je meer dan 1000 euro voor moet betalen. Sterker nog: er zijn zelfs gitaren te koop waar je tienduizenden euro’s voor moet betalen. Als je nog een beginner bent, is het uiteraard niet verstandig om een dergelijk bedrag aan nieuwe elektrische gitaar uit te geven.

Wil jij sowieso graag een elektrische gitaar gaan kopen? Maar, wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is het interessant om jouw pijlen te richten op het kopen van een elektrische gitaar onder de 1000 euro. Er zijn meerdere gitaren die je voor dit bedrag kunt kopen, waardoor je direct kunt starten met het leren spelen op een elektrische gitaar.

Voor welke elektrische gitaar onder de 1000 euro je dan het beste kunt gaan? Op die vraag vind je hieronder een uitgebreid antwoord. Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische gitaar voor onder de 1000 euro. Tijdens mijn zoektocht ben ik tal van gitaren tegengekomen, waardoor ik een goed vergelijk heb kunnen maken. 


Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op onderstaande vijf gitaren. Als je één van deze elektrische gitaren onder de 1000 euro gaat kopen, maak je in mijn ogen een verstandige keuze!

#5. Michael Kelly Patriot Decree Coral Blue elektrische gitaar met Great Eight mod

Deze top 5 met beste elektrische gitaren onder 1000 euro trap ik graag in stijl af. Dat doe ik met deze geweldige gitaar van het merk Michael Kelly. Deze gitaar heeft een sublieme uitstraling, beschikt over hoogwaardige functies en is van hoogwaardig materiaal vervaardigd. Die combinatie zorgt ervoor dat ik in ieder geval erg enthousiast geworden ben.

Wat denk jij van de uitstraling van deze elektrische gitaar? Persoonlijk vind ik de kleurstelling en de gebruikte materialen echt subliem. Michael Kelly heeft hierbij gekozen voor een single cut body van mahonie en een top van gewelfde esdoorn. Die materialen dragen niet alleen bij aan de uitstraling, maar zorgen ook nog eens voor een rijke klank.

Dankzij de ebbenhouten toets weet je deze klanten perfect tot gehoor te brengen. Dankzij de ingebouwde Great 8 mod kun je bovendien uit acht verschillende klanken kiezen en heb je ook nog een 22 medium jumbo frets tot je beschikking.

Al met al ben ik onder de indruk van deze elektrische gitaar van deze Michael Kelly gitaar. Dat wordt nog verder versterkt als ik naar het prijskaartje kijk. Voor deze elektrische gitaar betaal je slechts 479 euro; hiermee blijf je dus nog ver onder de grens van 1000 euro!

Michael Kelly Patriot Decree Coral Blue elektrische gitaar met Great Eight mod

#4. Fazley Startist Plus ST118 3-Tone Sunburst met gigbag

Vind jij een bedrag van 479 euro nog te veel voor een elektrische gitaar? Blijf jij liever nóg verder onder die grens van 1000 euro? Ook dan heb ik een interessante gitaar voor je gevonden: deze Fazley Startist Plus ST118 3-Tone Sunburst met gigbag.

Het merk Fazley weet zich te onderscheiden dankzij een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Deze prijs-kwaliteitsverhouding is terug te zien in het prijskaartje (slechts 239 euro) en in de gebruikte materialen bij deze gitaar. Fazley heeft namelijk gekozen voor een body van essenhout. Dit materiaal brengt een rijke klank met zich mee.

Om die rijke klanken te creëren, maak je met veel plezier gebruik van de vlakke toets radius. Deze toets is 16 inch groot, waardoor je de snaren makkelijker kunt bedienen. met name voor beginnende gitaristen kan dit aan het begin erg prettig zijn. Verder is ook de ingebouwde Wilkinson WVP2-brug het benoemen waard; deze brug sluit in ieder geval perfect op mijn voorkeuren aan.

Verder krijg je bij aanschaf een handige bigbag geleverd, heeft deze gitaar een geweldige uitstraling en is de gitaar dus voordelig geprijsd. Wat wens je nog meer? Ik kan je in ieder geval aanraden om direct deze beste elektrische gitaar onder 1000 euro te kopen!

Fazley Startist Plus ST118 3-Tone Sunburst met gigbag

#3. Hagstrom Ultra Max Cosmic Black Burst Satin

Ben je op zoek naar de beste elektrische gitaar voor minder dan 1000 euro? Heb je voordat je deze zoektocht start jouw voorkeuren al op een rijtje gezet? Is daarbij gebleken dat jouw voorkeur uitgaat naar een gitaar met een donkere kleurstelling? Dan heb ik echt een perfect elektrische gitaar voor je gevonden: deze Hagstrom Ultra Max Cosmic Black Burst Satin.

Deze elektrische gitaar heeft een volledig donkere kleurstelling. Alleen bij de snaren zie je enkele witte details terugkomen, waardoor de gitaar ook nog een fraai contrast kent. Deze elektrische gitaar van het merk Hagstrom weet zich echter niet alleen met de uitstraling te onderscheiden.

In mijn ogen is deze gitaar geschikt voor onwijs veel gitaristen. Dit is onder meer te danken aan de mensuur van 25,5 inch, het slanke D-profiel, de toets radius met een diameter van 15 inch en de single cut body. Al deze elementen dragen in ieder geval bij aan het speelplezier dat je met deze gitaar gaat beleven.

Ook over de kwaliteit en klanken hoef je je geen zorgen te maken. Hagstrom heeft namelijk gekozen voor een mahoniehouten body in combinatie met een top van flame maple. Deze materiaalsoorten dragen bij aan de prachtige klanken die deze elektrische gitaar weet te fabriceren.

Onder aan de streep kan ik de aanschaf van deze elektrische gitaar van harte aanraden. Daarbij is het goed om te weten dat je een bedrag van 625 euro voor deze gitaar moet betalen. In mijn ogen is dat een marktconform bedrag voor deze sublieme elektrische gitaar!

Hagstrom Ultra Max Cosmic Black Burst Satin

#2. Epiphone Les Paul Studio Ebony elektrische gitaar

Voor nummer 2 in deze top 5 ben ik gegaan voor deze elektrische gitaar van het merk Epiphone. Dit merk is een dochteronderneming van de welbekende Les Paul Studio; dit is dan ook duidelijk terug te zien in de kwaliteit van deze gitaar.

Deze gitaar heeft op het bovenblad fijne welvingen, waardoor de gitaar een heerlijk houvast biedt. Ook heeft deze gitaar een SlimTaper hals, 2 humbuckers en een single cut body. Al deze elementen/onderdelen dragen bij aan het speelplezier dat je met deze elektrische gitaar gaat beleven.

Dat plezier begint eigenlijk al direct als je deze elektrische gitaar wilt gaan bestellen. Voor deze gitaar betaal je namelijk een bedrag van slechts 439 euro. Hiermee is de gitaar relatief goedkoop te noemen, zéker als je de kwaliteit van deze gitaar in ogenschouw neemt.

In mijn ogen zijn de kwaliteit en het prijskaartje subliem te noemen. Dat geldt ook nog voor de uitstraling van deze Epiphone elektrische gitaar. De body is volledig in het zwart uitgevoerd, terwijl het gebied bij de snaren volledig bruin is. Juist die kleurencombinatie zorgt voor een rijke, luxe en fraaie uitstraling!

Epiphone Les Paul Studio Ebony elektrische gitaar

#1. Ibanez RG631ALF Axion Label Blue Chameleon elektrische gitaar met gigbag

Op plek 1 van deze lijst vind je niet alleen de beste elektrische gitaar onder 1000 euro, maar ook de duurste. Voor deze gitaar betaal je namelijk een bedrag van 949 euro, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. In mijn ogen behoort deze elektrische gitaar qua kwaliteit echt tot de top van het huidige aanbod.

Zo heeft deze gitaar 2 Fluence Modern humbuckers van Fishman, een handige 3-wegschakelaar, een geweldige Nitro Wizard hals en een vaste Gibraltar Standard II brug. Dankzij de Gotoh MG-T locking tuners heb je zelf ook geen omkijken naar de stemming van dit apparaat.

Al deze onderdelen dragen bij aan de unieke klanken van deze gitaar. Deze klanken zij rijk te noemen en zijn bovenal zeer divers te noemen. Die diversiteit is ook te danken aan de RG solidbody en de gebruikte materialen. Deze gebruikte materialen dragen ook bij aan de geweldige uitstraling van deze elektrische gitaar.

Het merk Ibanez heeft hierbij gekozen voor een multicolor kleurstelling. Onder meer blauw, zwart, paars en bruin komen op deze elektrische gitaar naar voren. Deze kleuren zorgen wel voor een unieke uitstraling en zijn perfect met elkaar in balans. Wat wens je nog meer?

Let wel op; normaal gesproken betaal je 1148 euro voor deze elektrische gitaar. Dankzij een tijdelijke kortingsactie betaal je echter slechts 949 euro; hap dus snel toe en geniet direct van de beste elektrische gitaar onder 1000 euro!

Ibanez RG631ALF Axion Label Blue Chameleon elektrische gitaar met gigbag

Koopgids

Wil je de beste elektrische gitaar onder 1000 euro kopen? Dan kun je wat mij betreft dus het beste voor één van de hierboven genoemde varianten gaan. Maar, hoe kun je nou zelf de beste keuze gaan maken? In mijn ogen is het noodzakelijk dat je een goed vergelijk gaat maken tussen de verschillende varianten.

Heb je dit vergelijk nooit eerder gemaakt? Dan kan ik me goed voorstellen dat je het lastig vindt om een dergelijk vergelijk te maken. Graag help ik je daar dan ook nog een handje bij! In de onderstaande koopgids vind je belangrijke informatie en belangrijke tips voor het uitkiezen van de beste elektrische gitaar onder 1000 euro. In deze koopgids bespreek ik de belangrijkste criteria van een dergelijke gitaar!

Uitstraling

Als je online op zoek naar een elektrische gitaar gaat, ben je eigenlijk afhankelijk van de foto’s van de gitaar. Alleen op basis van de foto’s kun je namelijk een duidelijke indruk krijgen van de uitstraling van de gitaar.

Mijn advies is dan ook om heel goed naar de foto’s van de elektrische gitaren te kijken. Let hierbij goed op de kleurstelling van de gitaar en let hierbij ook heel goed op het gebruikte materiaal. Het materiaal is hierbij overigens niet alleen bepalend voor de uitstraling van de gitaar, maar ook voor de klank van de gitaar.

Probeer in ieder geval voor jezelf te bepalen naar welke kleurstelling jouw voorkeur uitgaat. Heb je bijvoorbeeld het liefste een elektrische gitaar met meerdere kleuren? Of wil je graag een elektrische gitaar die slechts één kleur heeft? Door het uitgebreide aanbod heb je in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden op dit vlak!

Conclusie: als je de beste elektrische gitaar onder de 1000 euro wilt kopen, is het van belang om goed naar de uitstraling te kijken. Bepaal welke kleurstelling jouw voorkeur geniet en probeer ook goed naar het materiaal te kijken. Het materiaal is daarbij ook bepalend voor de klank, dus lees ook goed de omschrijving van de betreffende elektrische gitaar door!

Model body

Ga je meerdere elektrische gitaren onder 1000 euro met elkaar vergelijken? dan zie je ook direct dat de vormgeving van de body kan verschillen. In principe worden hierbij vier verschillende vormen aangehouden:

  • ST
  • TE
  • Single cut
  • Heavy
  • Double cut
  • Hollowbody
  • Offset

De benamingen van deze vormen zeggen eigenlijk niet al te veel. Nee, in mijn ogen kun je beter gewoon naar de vormgeving gaan kijken. Welke vormgeving van de body spreekt jou het meest aan? Als je op dat vlak een keuze hebt kunnen maken, is de benaming van het model body uiteraard niet van belang. Let in ieder geval goed op het model van de body, aangezien dit gegeven cruciaal is voor de algehele uitstraling van de elektrische gitaar.

Aantal snaren & aantal frets

Ook is het aan te raden om goed naar de hoeveelheid snaren en hoeveelheid frets te kijken. In de meeste gevallen heeft een elektrische gitaar zes snaren. In zeldzame gevallen vind je echter ook een elektrische gitaar met zeven snaren of zelfs acht snaren. Wat mij betreft kun je het beste kiezen voor een elektrische gitaar met zes snaren.

Daarnaast moet je dus ook goed kijken naar de hoeveelheid frets. Hierbij heb je de keus uit 21 frets, 22 frets en 24 frets. Wat op dit vlak de meest verstandige keuze is? Eigenlijk zijn alle drie deze varianten prima. In mijn ogen is dit dan ook geen ‘dealbreaker’ bij het uitkiezen van de beste elektrische gitaar onder 1000 euro.

Belangrijke onderdelen van de gitaar

Verder wil ik je ook aanraden om goed naar verschillende onderdelen van een elektrische gitaar te kijken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het elementtype; je kunt hierbij in mijn ogen het beste kiezen voor humbucker (passief of actief) of single coil. Van deze twee elementtypes vind je ook de meeste varianten terug in het huidige aanbod.

Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de brugtype. Als je meerdere gitaren op het gebied van de brugtype met elkaar gaat vergelijken, zie je al snel meerdere varianten naar voren komen. Doe daarom goed onderzoek en bepaal naar welke brugtype jouw voorkeur uitgaat.

Zoals eerder in deze koopgids al gesteld, speelt ook het materiaal een belangrijke rol. Dit geldt niet alleen voor het materiaal van de body, maar ook voor het materiaal van de toets. Veel fabrikanten kiezen hierbij voor een toets van ebben, esdoorn, laurier of palissander.

Tot slot wil ik je ook nog wijzen op de hals verbinding van de gitaar. Je kunt hierbij kiezen voor een doorlopende hals verbinding, een gelijmde hals verbinding of een geschroefde hals verbinding. Aan jou de keus om te bepalen wat je het fraaiste vindt!

Lees ook: Beste 5 elektrische gitaren om te kopen!
beste-elektrische-gitaar-onder-1000-euro-kopen-koopgids

Merk

In bovenstaande reviews heb je meerdere merken naar voren zien komen. Naar welk merk gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Ik wil je graag aanraden om een goed vergelijk tussen de verschillende merken te maken. Op die manier krijg je een beter beeld van het aanbod en van de kwaliteit van bepaalde merken.

Budget

Hoeveel geld wil je precies aan de beste elektrische gitaar onder 1000 euro uitgeven? Het is nogal een verschil of je hier 200 euro of 700 euro voor gaat betalen. Probeer daarom voor jezelf goed naar de prijs te kijken, maar verlies hierbij niet de kwaliteit en de mogelijkheden uit het oog. Uiteindelijk moet de prijs-kwaliteitsverhouding van de elektrische gitaar volledig naar jouw wens zijn.

Meegeleverde accessoires

Als je gebruik van een elektrische gitaar gaat maken, heb je daar mogelijk ook nog accessoires bij nodig. Denk hierbij aan een stemapparaat, een hoes voor het vervoeren van de gitaar of een fraaie koffer. Let in ieder geval op de accessoires die meegeleverd worden, aangezien dit mogelijk jouw keuze nog kan beïnvloeden!

Lees ook: hoe kan ik elektrische gitaar leren spelen?

Slotwoord

Zo, naar welke beste elektrische gitaar onder 1000 euro gaat jouw voorkeur nu uit? Als je voor één van bovengenoemde elektrische gitaren kiest, maak je wat mij betreft sowieso een verstandige keuze.

Dankzij de koopgids uit dit artikel heb je nu ook alle kennis in huis om de beste elektrische gitaar uit te gaan kiezen. Ik wens je graag veel succes met jouw zoektocht en alvast veel plezier met jouw nieuwe elektrische gitaar!

Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!