mei 1

0 comments

5 Beste Piano’s Voor Beginners, Een Mooie Muzikale Reis

By Peter

mei 1, 2021

beste piano's, piano

Wil je de beste piano voor beginners kopen? Dan weet je op voorhand zeker dat je uit vrij veel soorten piano’s kunt kiezen. Meerdere merken richten zich namelijk volledig op het aanbieden van piano’s voor beginners. Deze piano’s zijn niet super uitgebreid, maar zijn juist daardoor geschikt voor de beginnende pianist. Voor de beginnende pianist die zijn/haar kwaliteiten graag snel naar een hoger niveau wilt tillen.

Een terechte vraag is hierbij wel voor welke piano je het beste kunt kiezen. Om je hier een handje bij te helpen, ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste piano’s voor beginners. Ik heb me daarbij gericht op piano’s die makkelijk te begrijpen zijn, die relatief voordelig geprijsd zijn en die volledig voor beginners geschikt zijn.

Mijn bevindingen deel ik graag met je in dit artikel. Naar aanleiding van de informatie uit dit artikel kun je vervolgens direct de beste piano’s voor beginners kopen. Neem de hieronder staande reviews op je gemakje door en schaf eventueel direct de beste piano voor beginners aan.

Graag wil ik je nog op het volgende wijzen: deze top 5 heb ik volledig op basis van mijn persoonlijke bevindingen samengesteld. Zelf heb ik veel ervaring met piano spelen, maar ik weet als geen ander waar een beginner behoefte aan heeft. Mede op basis van die kennis heb ik deze top 5 van beste piano’s voor beginners opgesteld!

5. Fazley FSP-200-W digitale piano wit

Als je voor de beste piano voor beginner wilt gaan, kom je al snel bij het merk Fazley uit. Dit merk weet namelijk een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden; een prijs-kwaliteitsverhouding die met name voor beginners interessant te noemen is.

Binnen het aanbod van Fazley is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de FSP-200-W. Toen ik deze digitale piano aan het uittesten was, kwam ik al snel tot de conclusie: deze digitale piano is echt ideaal voor beginners.Tot die conclusie ben ik onder meer gekomen door de samenstelling van de piano. Deze piano heeft 88 toetsen, waarbij sommige beginners deze hoeveelheid toetsen mogelijk iets te veel vinden. Dat is echter geen probleem, aangezien je deze piano ook in twee delen kunt opdelen. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld alleen de linkerkant van de piano gebruiken. Als je die kant eenmaal onder de knie hebt, kun je dit gaandeweg uitbreiden. Ideaal dus voor een beginner.

Daarnaast is het geluid van deze piano ook super te noemen. Dit geluid komt tot stand door de best mogelijke materialen, door een ingebouwd luidsprekersysteem en door de vele mogelijkheden die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld twee klanken afzonderlijk van elkaar instellen. Op die manier ben je in staat om gebruik te maken van 12 verschillende klanken, waaronder de klanken van orgels, strijkers en elektrische piano’s.


Ook vind ik het super dat deze piano slechts 9 kilo weegt. Als je bijvoorbeeld pianoles bij de muziekschool in de buurt volgt, kun je deze piano daar moeiteloos mee naar toe nemen. Dit minieme gewicht is wat mij betreft ook ideaal voor beginner.

Tevens ben ik van mening dat deze piano over de juiste aansluitingen beschikt. Zo kun je een sustainpedaal en een hoofdtelefoon aan de piano koppelen. Door de hoofdtelefoon hoef je niet jouw gehele huis wakker te houden met de prachtige klanken. Door het sustainpedaal kun je gaandeweg jou piano skills naar een nóg hoger niveau gaan tillen.

Tot slot ben ik erg te spreken over de knoppenindeling. Als je als beginner zijnde deze piano voor het eerst gaat gebruiken, spreekt de piano eigenlijk direct voor zich. Dat is te danken aan de overzichtelijke indeling van de knoppen én door de overzichtelijke toetsen. Eigenlijk heeft Fazley bij het ontwerpen van deze piano – in mijn ogen – louter de juiste keuzes gemaakt.

Zijn andere beginners ook te spreken over de beste piano voor beginners? Ja, dat is zeker het geval. Onder meer de volgende reviews zijn in mijn ogen veelzeggend voor de tevredenheid van kopers van deze piano:

Deze review over de Fazley FSP-200-W sluit ik graag af met het benoemen van het prijskaartje. Bij mijn partner Bax-shop betaal je een bedrag van slechts 197 euro voor deze digitale piano. Kijk, dat is nog eens een prima prijskaartje voor een prima piano voor beginners!4. Yamaha NP-12WH Piaggero keyboard/digitale piano wit

Ben je een beginnende pianist? En zou je graag op meerdere locaties met jouw nieuwe piano aan de slag willen gaan? Dan is deze variant van Yamaha voor jou op het lijf geschreven. Bij het ontwerpen van deze piano heeft Yamaha zich specifiek gericht op actieve beginners. Oftewel; op beginners die graag op een veelzijdige manier van hun piano gebruik willen maken.


Nou, als je voor de Yamaha NP-12WH piano kiest, ga je sowieso voor veelzijdigheid. Tegelijkertijd ga je ook voor een prima leerschool; met deze piano kun je relatief snel de fijne kneepjes van het vak onder de knie krijgen.

Zo heeft deze piano slechts 61 toetsen tot zijn beschikking. Dit is een stuk minder dan de standaard 88 toetsen, maar juist dat is ideaal voor een beginner. Als beginner zijnde gebruik je aan het begin namelijk toch nooit de hoge- en de lage klanken. Doordat deze piano maar 61 toetsen heeft, kun je direct met alle toetsen aan de slag gaan.

Mijn ervaring leert dat je met deze hoeveelheid toetsen ook sneller kunt gaan improviseren. Je krijgt namelijk sneller gevoel voor de piano, voor de werking van de piano en voor de mogelijkheden van een piano. Overigens is het wel goed om te weten dat deze 61 toetsen semi gewogen zijn; dit voelt in ieder geval erg prettig aan.

Tevens is het super dat deze batterij goede ingebouwde speakers heeft. Dankzij dezes speakers geniet je van een gave klank. Een gave klank waarbij met name de galm in positieve zin opvalt. Dankzij deze galm weet je een extra dimensie aan de liedjes te geven.


Ook is het minieme gewicht van deze piano een absoluut voordeel. Dankzij dit minieme gewicht kun je ‘m overal mee naar toe nemen én kun j dus overal leren. Als je meerdere keren per week naar een muziekschool gaat, is deze piano eigenlijk ideaal. Bij de lessen van deze muziekschool kun je op een aangename manier gebruik maken van deze piano met 61 toetsen.

Iets waar ik ook nog over te spreken ben, is het prijskaartje. Voor deze geweldige Yamaha digitale piano betaal je namelijk een bedrag van slechts 209 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen een prima piano geleverd, maar het is ook nog eens een fraaie piano. Zeker als jouw voorkeur naar een witte piano uitgaat, is dit dé koop voor jou.

Overigens zijn ook veel andere kopers bijzonder te spreken over deze digitale piano. Onder meer de volgende reviews zijn in mijn ogen veelzeggend:


3. Casio CDP-S100 digitale piano

Ben je op zoek naar de beste piano die je als beginner kunt kopen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat je uit meerdere soorten piano’s kunt kiezen. Daarbij heb je wellicht ook al opgemerkt dat je uit meerdere prijsklassen kunt kiezen.


Vind jij het niet erg om nét iets meer geld aan een geweldige piano voor beginners uit te geven? Dan kun je wat mij betreft het beste kiezen voor de Casio CDP-S100 digitale piano. Dit is géén goedkope piano, maar het is wel een piano die meerdere voordelen met zich meebrengt. De derde plaats in deze top 5 van piano’s voor beginners is dan ook volledig terecht te noemen!


Zoals ik van Casio gewend ben, is de kwaliteit van deze piano subliem te noemen. Alles voelt robuust aan, Casio heeft voor de juiste materialen gekozen en de piano kent ook een ideale samenstelling. Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat Casio bij deze piano ‘gewoon’ voor 88 toetsen gekozen heeft. Zoals je in bovenstaande review hebt kunnen lezen, kiezen sommige andere merken voor een mindere hoeveelheid toetsen.

Neemt niet weg dat deze piano alsnog ideaal is voor beginners. Dit komt met name door eenvoudige bediening, het schrappen van onnodige functies en de aanwezigheid van een sustainpedaal. Dit pedaal gebruik je waarschijnlijk aan het begin nog niet, maar het pedaal geeft je wel de mogelijkheid om flink door te groeien. Door op den duur ook van dit pedaal gebruik te maken, kun je jou piano skills in ieder geval naar een nóg hoger niveau gaan tillen.

Daarbij is het ook ideaal dat deze piano over de juiste aansluiting beschikt. Je kunt jouw koptelefoon aansluiten, je kunt een MP3-speler aansluiten en de piano heeft ook nog meerdere USB-aansluitingen. Al met al een geweldige piano voor de beginnende pianist.


Wel moet je bij deze piano rekening houden met een iets hoger prijskaartje. Bij mijn partner Bax-shop betaal je namelijk een bedrag van 375 euro voor deze digitale piano. Dat is niet zo voordelig als de hierboven genoemde varianten, maar je krijgt wél heel veel waar voor je geld.

Ik ben in ieder geval niet als enige te spreken over deze digitale piano. Nee, ook uit de onderstaande beoordelingen blijkt dat deze piano in goede aarde valt bij de nodige pianisten:


2. Yamaha P-45 digitale piano zwart

In de afgelopen jaren is de Yamaha P-45 digitale piano uitgegroeid tot één van de populairste piano’s. Dat komt onder meer doordat deze piano ideaal is voor beginnende pianisten. Als beginnend pianist kun je echt alles leren op én met deze piano.

Dit komt onder meer door de overzichtelijke indeling van de piano. Deze piano bestaat uit 88 toetsen, kent geen overbodige functies en is daardoor zeer strak vormgegeven. Als je voor het eerst achter deze piano plaatsneemt, voelt het daardoor direct vertrouwd aan.


Dat is ook het geval als je voor het eerst één van de toetsen aanraakt. Deze toetsen hebben precies de juiste aanslaggevoeligheid, waardoor je de toetsen op een aangename manier kunt ‘bedienen’. Je krijgt hier vrij snel gevoel voor, waardoor je kunt ‘spelen’ met de duur van de klanken.

Verder heb je bij deze piano ook nog de beschikking over tien andere klanken. Dankzij deze klanken kun je jouw pianospel verder aanvullen. Hier heb je mogelijk aan het begin nog geen behoefte aan, maar op den duur is dit wel ideaal te noemen.


Ook is de zogeheten Duo modus van de Yamaha P-45 ideaal te noemen. Dankzij deze modus kun je alle toetsen in twee delen opsplitsen. Je kunt hierdoor met slechts één kant aan de slag gaan, waardoor je snel nieuwe dingen kunt leren. Ondertussen kun je er ook nog voor kiezen om jouw pianoleraar aan de andere kant te laten zitten. Op deze manier kun je perfect leren van jouw pianoleraar!

Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Yamaha heeft echt voor een super piano gezorgd. Een piano met een geweldige bediening, een piano met de juiste onderdelen en een piano met de juiste afwerking. Als je als beginner deze piano aanschaft, kun je de komende jaren sowieso vooruit. Hiervoor betaal je wel een bedrag van 427 euro. Dat is niet goedkoop, maar je kunt echt jarenlang met deze beste piano voor beginners doen!

Ook veel andere kopers zijn overigens super te spreken. Dat blijkt onder meer uit de volgende beoordelingen:


1. Roland GO: PIANO88 digitale piano 88 toetsen

Wat is nou de beste piano die je als beginner kunt kopen? Mijn keuze valt daarvoor uiteindelijk op deze piano van het merk Roland. Dit is wellicht niet de mest bekende piano, maar het is wel een piano die mij onwijs heeft weten te verbazen.

Toen ik deze piano voor het eerst uitprobeerde, waren mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen. Het merk Roland weet prima piano’s te leveren, maar leek de afgelopen jaren in een klein dipje terecht zijn gekomen. Dat is echter alles behalve het geval bij deze geweldige digitale piano.

Deze digitale piano voldoet echt aan al mijn verwachtingen. De piano heeft 88 toetsen, deze toetsen zijn gewogen en de piano is zeer overzichtelijk. Roland heeft bewust ervoor gekozen om allerlei onnodige functies te schrappen, zodat je deze piano makkelijk kunt bespelen.

Ook is het super dat deze digitale piano een Bluetooth verbinding heeft. Dankzij deze verbinding kun je bijvoorbeeld jouw smartphone of tablet aan de piano koppelen. Het voordeel hiervan? Nou, je kunt met tal van apps aan de slag gaan. Dankzij deze apps kun je bijvoorbeeld online pianolessen volgen; daar is deze digitale piano dus bij uitstek geschikt voor.

Verder ben ik van mening dat de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem is. Voor deze digitale piano betaal je een bedrag van 394 euro, maar de kwaliteit is echt uitmuntend te noemen. Bovendien biedt deze digitale piano nog veel uitbreidingsmogelijkheden; ook als je géén beginner meer bent, kun je dus prima uit de voeten met deze beste piano voor beginners.
Tot slot wil ik ook de ingebouwde recorder nog benoemen. Met deze recorder kun je alles opnemen, waarna je jouw pianospel op een later tijdstip terug kunt luisteren. Je ondervindt hierdoor exact wat je goed doet én wat je nog beter kunt doen; in mijn ogen zorgt deze recorder voor een prima leerschool.

Al met al is de Roland GO: PIANO88 digitale piano naar mijn mening de beste piano voor beginners. Het is niet de goedkoopste piano uit dit lijstje, maar het is wel de piano met de meeste mogelijkheden. Ook is de kwaliteit echt uitmuntend te noemen; een ware aanrader wat mij betreft dus!

Koopgids

Zo, je weet nu precies welke piano je als beginner het beste kunt kopen. Over alle piano’s uit bovengenoemde lijst ben ik overigens zéér te spreken. Deze piano’s weten te verrassen op het gebied van kwaliteit, mogelijkheden en prijskaartje.

Maar, hoe kun je nou uiteindelijk bepalen wat voor jouzelf de beste piano is? Dat kun je doen door goed naar onderstaande criteria te kijken. Als je kritisch naar deze criteria kijkt, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf maken.

beste piano's

Uitstraling van de piano

Allereerst is het wenselijk dat de piano een strakke uitstraling heeft. De piano moet direct te begrijpen zijn en moet dus een overzichtelijk indeling hebben. Is dat niet het geval? Dan kun je als beginner zijnde beter kiezen voor een piano die wel overzichtelijk is.

Toetsen

Ook is het aan te raden om goed naar de toetsen van de piano te kijken. Let hierbij niet alleen op de hoeveelheid toetsen, maar ook op de aanslaggevoeligheid van de toetsen. Het is wenselijk dat de toetsen een bepaalde gevoeligheid kennen, aangezien je daarmee meer invloed op de klanken uit kunt oefenen.

Handige eigenschappen

Tevens wil ik je wijzen op handige eigenschappen van piano’s voor beginners. Je kunt hierbij denken aan een duo modus, een bluetooth verbinding en aanverwante eigenschappen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan zeker de hierboven genoemde reviews nog even door!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot wil ik je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de beste piano’s voor beginners. Voor een dergelijke piano betaal je al snel een paar honderd euro; probeer voor jezelf een maximumbudget vast te stellen. Binnen dat budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste piano voor beginners. Veel succes met de zoektocht!


Peter

About the author

Hi! Mijn naam is Peter Schouten. Eigenaar en auteur op Muziek Universiteit. Hopelijk kom je er uit en vind je waar je naar zocht. Als dit niet zo is dan kun je altijd even contact opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Jouw GRATIS E-Book!